130 let
Jiří Veselý

Jiří Veselý | foto: MAFRA - Michal Růžička

Tenista Veselý je českou dvojkou, v žebříčku poskočil na 35. místo

Australian Open
  •   9:09
LONDÝN - Tenista Jiří Veselý se po finálové účasti na antukovém turnaji v Bukurešti posunul v aktuálním pořadí ATP na 35. místo a vylepšil si osobní maximum. Jednadvacetiletý hráč se tak stal českou dvojkou za Tomášem Berdychem, který je ve světovém žebříku stále sedmý. Petra Kvitová zůstala mezi ženami čtvrtá.

Pro Veselého, jenž v rumunské metropoli útočil na druhý titul v kariéře, bylo dosud rekordem 39. místo, na které se dostal po zisku premiérového titulu v Aucklandu letos v lednu. V roli české dvojky vystřídal Lukáše Rosola. Ten v Bukurešti neobhájil loňské finále a klesl na 41. místo.

Šafářová v čtyřhře devatenáctná

Lucie Šafářová si díky deblovému triumfu ve Stuttgartu, kde se s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou radovaly z druhého letošního titulu po Australian Open, polepšila v žebříčku čtyřhry na 19. místo. Ve dvouhře zůstala třináctá a je momentálně českou dvojkou. Karolína Plíšková, která v uplynulém týdnu nikde nehrála, klesla z 12. na 14. místo.

Světovými jedničkami ve dvouhře jsou dál Srb Novak Djokovič a Američanka Serena Williamsová. Za ni se posunula Simona Halepová z Rumunska, která na třetí příčku sesadila Rusku Marii Šarapovovou.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz