130 let

Americká tenistka Serena Williamsová | foto: ČTK

Serena Williamsová udělala dvojchybu a vybuchla. Roztřískala raketu

Australian Open
  •   13:11
PEKING/PRAHA - Když servírovala proti mečbolu soupeřek, zahrála dvojchybu. A to byl důvod, proč světová jednička Serena Williamsová zase vybuchla. V 1. kole na turnaji v Pekingu pak slavná americká tenistka vztekle roztřískala raketu.

Jistě, taková prohra musela zamrzet. Serena a její sestra Venus vedly nad Liezel Huberovou a Čchan Chao-Čching už 4:1 ve druhém setu, v rozhodujícím tie-breaku pak měly dva mečboly. Soupeřky ale zkrácenou hru obrátily a dostaly se do vedení 10:9. V tu chvíli se na podání připravila Serena. A pak to přišlo: první servis do sítě. Druhý servis do sítě. A pak tři nemilosrdné rány raketou o zem a její následné odhození mimo kurt.

zdroj: www.youtube.com

Nebylo to zdaleka poprvé, co Serena takto vybouchla. Letos na Australian Open předvedla něco podobného ve čtvrtfinále se Sloane Stephensové po jedné ze 48 nevynucených chyb. I ten zápas nakonec prohrála. V Pekingu si ale světová jednička už stihla spravit chuť. V 2. kole dvouhry zdolala Francesku Schiavoneovou 6:4, 7:5 a dál útočí na svůj druhý titul z čínské metropole.

Autor: