Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Vítková díky bezchybné střelbě dojela ve stíhačce devátá, Davidová si polepšila o dvacet míst

Sport

  19:20
Soldier Hollow - Poslední individuální závod před mistrovstvím světa se českým biatlonistkám vydařil. Ve stíhacím závodu na Světovém poháru v Soldier Hollow si díky bezchybné střelbě Veronika Vítková i Markéta Davidová výrazně polepšily: Vítková doběhla devátá a Davidová se posunula oproti sprintu o dvacet míst na dvanáctou příčku. Vyhrála Němka Denise Herrmannová.

Jedinou ženou, která Davidovou porazila, byla Norka Eckhoffová. foto: Petr Slavík, Český biatlon

Třicetiletá Vítková, medailistka z olympijských her i mistrovství světa, se prosadila do elitní desítky poprvé v sezoně. Vybíhala jako devatenáctá a střílela čistě i rychle. O osm let mladší Davidová, která během této zimy vybojovala ve Světovém poháru už čtyři medaile, rovněž trefila všech 20 terčů a poskočila o dvacet příček.

Po dnešním závodu přišla o žluté číslo Dorothea Wiererová. Novou vedoucí ženou seriálu je jiná Italka Lisa Vittozziová, jež doběhla šestá a svou krajanku přeskočila o sedm bodů. Wiererová uzavírala druhou desítku. Dvě příčky za ní skončila Eva Puskarčíková, která si závod prodloužila o dva trestné okruhy.

Od 22:05 SEČ je v Soldier Hollow na programu stíhačka mužů. Program v USA uzavřou nedělní smíšené štafety, mistrovství světa v Östersundu začne 7. března.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.