130 let
Markéta Vondroušová.

Markéta Vondroušová. | foto: Andy Brownbill, ČTK

Vondroušová prohrála v osmifinále Australian Open s Sie Šu-wej

Sport
  •   9:14
Melbourne - Česká tenistka Markéta Vondroušová vypadla z grandslamového Australian Open v osmifinále. Indisponovaná turnajová devatenáctka v neděli v Melbourne podlehla Sie Šu-wej z Tchaj-wanu 4:6 a 2:6.

Jednadvacetiletá Vondroušová si neudržela servis hned v prvním gamu utkání. Limitována problémovými třísly, která měla zatejpované, přišla v prázdné aréně Margaret Courtové v duelu s deblovou světovou jedničkou o servis znovu na 2:5. Sice snížila ziskem dvou her, ale soupeřka pak sadu ukončila čistou hrou.

I přes zpřísnění opatření bude Australian Open pokračovat. Diváci se už na tribuny ale nepodívají

Ve druhém setu ztratila znovu na úvod podání, tentokrát ve skoro osmiminutové hře. V obličeji se jí objevovaly grimasy značící bolest a rychle ztrácela 0:4. Evidentně se trápila při pohybu, ale bojovala a dvakrát si udržela podání. Při servisu soupeřky se ve druhé sadě neprosadila a zápas skončil za hodinu a osm minut.

„Soupeřka hrála fakt dobře. Zápas by byl těžký, i kdyby mě noha nebolela,“ řekla Vondroušová Radiožurnálu. S tříslem měla problém od začátku turnaje. „Zvládla jsem s tím vyhrát tři kola, což je dobré. Tentokrát už to ale bylo všelijaké. Jinak mě to bolí, i když chodím. Ale jsem ráda, že to vydrželo alespoň pár kol,“ uvedla.

Postupem do čtvrtého kola si levou rukou hrající Vondroušová vytvořila na Australian Open nové osobní maximum, stejné má i na US Open. Jejím nejlepším výsledkem je předloňská účast ve finále antukového Roland Garros v Paříži.

Nyní by se ráda dostala na pár dnů domů. Další turnaj by měla hrát od 1. března v Dauhá. Otázkou je, zda jí zdravotní stav umožní do Kataru odletět. „Dám si asi pár dní volno. Jestli bude tříslo natržené, bude to asi trochu na dýl,“ řekla.

Autor: ČTK