Domácí těstoviny
Úspěšný podnik dvou mladých podnikavých kluků začínal v roce 2013, dnes už je etablovanou žižkovskou institucí a dokáže jídlo rozvážet skoro po celém městě.
|
Nečekejte haute cuisine, ale jednoduché kombinace solidně udělaných omáček a domácích těstovin.
Náš tip: Čerstvé těstoviny můžete mít buď s některou z vybraných omáček nebo s několika druhy pesta. Na kuchaři je jen tvar těstovin.
- objednávka s dovážkou: ano, přes www.damejidlo.cz
- takeaway: ano
- cenová hladina: Denní nabídka začíná na 89 Kč, specialitu týdne a měsíce dostanete do 120 Kč
Al Capone
Domácí tagliatelle s pravými hříbky a kuřecím masem dostanete za čtyřicet minut od objednání ještě horké a velmi lahodné.
|
Al Capone je jedním z mála podniků, které umí take away pojmout tak, že nebýt hliníkové krabičky, mohli byste si myslet, že sedíte přímo v restauraci. Kvalita jídla prostě cestou neutrpí.
Náš tip: Do dvou stravenek se vejdete nejen s těstovinami: za 150 korun vám tu udělají i chutného pstruha nebo třeba burger – menu každý den obsahuje pizzu, těstoviny, salát i jedno jídlo mimo tyto kategorie.
- objednávka s dovážkou: ano, přes www.damejidlo.cz
- takeaway: ano
- cenová hladina: Za těstovinová jídla na denním menu zaplatíte obvykle do 130 korun, někdy i méně.
Pizzerie Persona
Těstoviny občas kolísají lehce za hranicí al dente, ale jinak Persona produkuje solidní průměr.
|
Provedení někdy, zdá se, trochu trpí širokým rozkročením nabídky: málokdo prostě perfektně umí valašskou kyselicu, burger i domácí bramborové noky. Sázkou na jistotu jsou v Personě klasické italské recepty.
Náš tip: Specialitou Persony jsou bezlepkové těstoviny a bezlepková pizza. Umí se tu (včetně dovážky) postarat i o zákazníky s jinými dietami.
- objednávka s dovážkou: ano, přes www.damejidlo.cz
- takeaway: ano
- cenová hladina: V týdenním menu můžete vybírat z jídel v cenovém rozmezí od 100 do 160 Kč.