Lidovky.cz

Veganský čokoládový krém. Vyzkoušejte sametové pohlazení

Jídlo

  5:31
Že makronky nelze udělat bez bílků či čokoládová pěna bez smetany? Kuchařka Moderní veganské dezerty vás přesvědčí, že lehkou úpravou tradičních receptur můžete získat dezerty zdravější, svěžejší a chuťově zajímavější, než jsou jejich originální verze. Vyzkoušejte recept na sametový čokoládový krém podle Petry Stahlové.

Sametový čokoládový krém foto: Moderní veganské recepty

Sametový čokoládový krém

recept na 4 skleničky

  • 340 g jemného tofu soft (silken tofu)
  • 100 g tmavé čokolády 70 %
  • 1 vrchovatá lžička kakaového prášku
  • 60 g agávového sirupu
  • vanilkový extrakt
  • kvalitní sůl dle chuti
  • 1 lžíce drcených kakaových bobů

Tofu nechte v cedníku okapat, čokoládu opatrně rozpusťte v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni. Obě suroviny poté dejte do mixéru nebo robotu, přidejte kakaový prášek, agávový sirup, vanilkový extrakt a sůl a důkladně promixujte.

Rozdělte do čtyř skleniček, posypte kakaovými boby a nechte asi hodinu chladit v lednici. 

Autor:
Témata: Recepty
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.