Lidovky.cz

Italové v kuchyni. Carpaccio z čerstvého jesetera s jahodami podle šéfkuchaře

Jídlo

  5:03
Od koho jiného se naučit, jak připravit pravé italské rizoto či těstoviny, než od Itala? Nechce se vám trávit v kuchyni při přípravě večeře příliš mnoho času? Zkuste chutné a přitom na přípravu nenáročné italské pokrmy. Server Lidovky.cz připravit seriál videoreceptů, díky kterým bude příprava italského jídla hračka.

Carpaccio z čerstvého jesetera s jahodami

  • 100 g filet z čerstvého jesetera
  • 2 jahody
  • 2 lístky máty
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup: Připravit carpaccio z ryby je velmi jednoduché, potřebujete jen opravdu ostrý nůž a pořádně vychlazený talíř. Do malé mističky si předem nakrájejte jahody. Filet z čerstvého jesetera nakrájejte na tenké plátky a pokládejte je na vychlazený talíř. Dávejte jen pozor, aby na plátcích nakrájené ryby nezůstala kůže. Carpaccio posypte připravenými jahodami, zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete. Podle chuti dozdobte kousky natrhané máty.

Kdo pro vás vaří?

Kuchař Alberto Vitale je sous chef italské restaurace Casa De Carli a pravou rukou mistra italské gastronomie Mattea De Carli, jehož restauraci pravidelně doporučuje Michelinský průvodce. Kromě angažmá v italské restauraci pomáhá kuchař dohlížet na kvalitu kuchyně i v dalších restauracích italského mistra jako Maso je maso nebo Ryba je ryba. Vitale pochází z italského města Manerbio v Brescii, kde začínal v rodinné firmě s rybami Bagnolo Mella. Mezi jeho předchozí působiště patří řada italských restaurací včetně michelinské L´Officina.

Autor:
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.