Carpaccio z čerstvého jesetera s jahodami
- 100 g filet z čerstvého jesetera
- 2 jahody
- 2 lístky máty
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup: Připravit carpaccio z ryby je velmi jednoduché, potřebujete jen opravdu ostrý nůž a pořádně vychlazený talíř. Do malé mističky si předem nakrájejte jahody. Filet z čerstvého jesetera nakrájejte na tenké plátky a pokládejte je na vychlazený talíř. Dávejte jen pozor, aby na plátcích nakrájené ryby nezůstala kůže. Carpaccio posypte připravenými jahodami, zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete. Podle chuti dozdobte kousky natrhané máty.
Kdo pro vás vaří?Kuchař Alberto Vitale je sous chef italské restaurace Casa De Carli a pravou rukou mistra italské gastronomie Mattea De Carli, jehož restauraci pravidelně doporučuje Michelinský průvodce. Kromě angažmá v italské restauraci pomáhá kuchař dohlížet na kvalitu kuchyně i v dalších restauracích italského mistra jako Maso je maso nebo Ryba je ryba. Vitale pochází z italského města Manerbio v Brescii, kde začínal v rodinné firmě s rybami Bagnolo Mella. Mezi jeho předchozí působiště patří řada italských restaurací včetně michelinské L´Officina. |