26. března 2019 6:29 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Učte se od mistra. Jak na čokoládový fondant se zmrzlinou?

Od koho jiného se naučit, jak připravit pravé italské rizoto či těstoviny, než od Itala? Nechce se vám trávit v kuchyni při přípravě večeře příliš mnoho času? Zkuste chutné a přitom na přípravu nenáročné italské pokrmy. Server Lidovky.cz připravit seriál videoreceptů, díky kterým bude příprava italského jídla hračka.

Čokoládový fondant se zmrzlinou

Suroviny na 6 porcí:

  • 140 g hořké čokolády
  • 155 g másla
  • 4 vejce (96 g bílků a 108 g žloutků)
  • 120 g moučkového cukru
  • zmrzlina nebo ovoce dle vlastního výběru

Postup: Hořkou čokoládu a máslo vložíme do misky a necháme roztát ve vodní lázni. Do domácího robota vložíme cukr, bílky, žloutky a necháme asi pět minut míchat, než se nám vytvoří pěna. Rozehřátou hořkou čokoládu necháme chvíli vychladnout a polévkovou lžicí vmícháme zlehka do připravené pěny, dokud se hmota nespojí.

Připravíme si máslem vymazané formičky, do kterých nalijeme 2/3 připravené směsi. Správně upečený fondant musí zůstat uvnitř tekutý, proto jej do předehřáté trouby na 190 C vložíme pouze na 8 minut. Takto upečené fondanty vyklopíme z formiček a posypeme moučkovým cukrem. Servírujeme se zmrzlinou nebo ovocem, podle vašeho výběru. 

corRichard Cortés, apeAlena Pecháčková