12. února 2019 5:02 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Učte se od mistra. Připravte vepřovou krkovičku s peperonatou

Od koho jiného se naučit, jak připravit pravé italské rizoto či těstoviny, než od Itala? Nechce se vám trávit v kuchyni při přípravě večeře příliš mnoho času? Zkuste chutné a přitom na přípravu nenáročné italské pokrmy. Server Lidovky.cz připravit seriál videoreceptů, díky kterým bude příprava italského jídla hračka.

Vepřová krkovička na grilu s peperonatou (Coppa alla griglia con peperonata)

  • 250 g vepřové krkovičky
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 zelená paprika
  • rajčatový protlak 100 nebo 2 rajčat (keř)
  • zeleninový vývar
  • 1 šalotka
  • olivový olej
  • sůl a černý pepř

Postup: Nejdříve si připravíme peperonatu. Do rozpálené pánve s trochou olivového oleje vložíme na kostičky nakrájenou šalotku a restujeme, dokud nezíská zlatou barvu. Pak přidáme na kostičky nakrájené papriky.

Postupně přidáme sůl, pepř, rajčata (protlak) a přiléváme vývar, abychom papriky uvařili. Připravíme si dva 1 ½ centimetru silné plátky krkovičky. Do masa vmasírujeme olivový olej, sůl a položíme na gril. Maso grilujeme z každé strany 3 minuty na dřevěném uhlí anebo na domácím grilu.

Ihned podáváme. Na dno talíře dáme teplou peperonatu a ugrilované maso nakrájené na plátky položíme na vrch. Pro dochucení pokapeme trochou olivového oleje, posolíme a přidáme čerstvě nasekané bylinky.

apeAlena Pecháčková, corRichard Cortés

Opepřete si vztah lehce hříšnými kartami, stačí si je stáhnout
Opepřete si vztah lehce hříšnými kartami, stačí si je stáhnout

Valentýn je za dveřmi. Připravili jsme pro vás proto karty ke stažení, se kterými si můžete užít nejen na svátek zamilovaných. Stačí vytisknout, nastříhat a obdarovat partnera i sebe.

Najdete na Lidovky.cz