12. února 2019 5:02 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Učte se od mistra. Připravte vepřovou krkovičku s peperonatou

Od koho jiného se naučit, jak připravit pravé italské rizoto či těstoviny, než od Itala? Nechce se vám trávit v kuchyni při přípravě večeře příliš mnoho času? Zkuste chutné a přitom na přípravu nenáročné italské pokrmy. Server Lidovky.cz připravit seriál videoreceptů, díky kterým bude příprava italského jídla hračka.

Vepřová krkovička na grilu s peperonatou (Coppa alla griglia con peperonata)

  • 250 g vepřové krkovičky
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 zelená paprika
  • rajčatový protlak 100 nebo 2 rajčat (keř)
  • zeleninový vývar
  • 1 šalotka
  • olivový olej
  • sůl a černý pepř

Postup: Nejdříve si připravíme peperonatu. Do rozpálené pánve s trochou olivového oleje vložíme na kostičky nakrájenou šalotku a restujeme, dokud nezíská zlatou barvu. Pak přidáme na kostičky nakrájené papriky.

Postupně přidáme sůl, pepř, rajčata (protlak) a přiléváme vývar, abychom papriky uvařili. Připravíme si dva 1 ½ centimetru silné plátky krkovičky. Do masa vmasírujeme olivový olej, sůl a položíme na gril. Maso grilujeme z každé strany 3 minuty na dřevěném uhlí anebo na domácím grilu.

Ihned podáváme. Na dno talíře dáme teplou peperonatu a ugrilované maso nakrájené na plátky položíme na vrch. Pro dochucení pokapeme trochou olivového oleje, posolíme a přidáme čerstvě nasekané bylinky.

apeAlena Pecháčková, corRichard Cortés