Lidovky.cz

Italové v kuchyni. Jak na mušle sv. Jakuba s avokádovo-rajčatovým salátem?

Jídlo

  6:37
Od koho jiného se naučit, jak připravit pravé italské rizoto či těstoviny, než od Itala? Nechce se vám trávit v kuchyni při přípravě večeře příliš mnoho času? Zkuste chutné a přitom na přípravu nenáročné italské pokrmy. Server Lidovky.cz připravit seriál videoreceptů, díky kterým bude příprava italského jídla hračka.

Mušle sv. Jakuba s avokádovo-rajčatovým salátem

  • 3 mušle sv. Jakuba
  • 2 rajčata
  • 1 avokádo
  • 1 chilli
  • 1 červená cibule
  • 1 limeta
  • 2 lístky koriandru
  • kaviár z létajících ryb (Tobiko)
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup: Na salát si připravte cibuli, rajčata a avokádo. Zeleninu pokrájejte na menší kostičky a vložte ji do misky. Přidejte kapku olivového oleje, sůl, pepř, pokrájené chilli, šťávu z jedné limety, posekaný koriandr a vše smíchejte dohromady. Na rozpálený gril dejte očistěné a osolené mušle sv. Jakuba a grilujte pouze jednu minutu z každé strany. Na talíř si pak připravte hotový salát, na který položte mušle. Podle chuti ozdobte kaviárem Tobiko, solí a koriandrem.

Matteo de Carli

V pražském gastronomickém a kulturním marketu Manifesto na Florenci najdete pop-up zaměřený na ryby a mořské plody Ryba je ryba, uznávaného italského šéfkuchaře Mattea De Carli (38), jehož podnik doporučuje michelinský průvodce a on sám je jedním ze dvou kuchařů, které italská akademie označila za hlavní propagátory italské kuchyně v Česku. 

Autoři: ,
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.