Mušle sv. Jakuba s avokádovo-rajčatovým salátem
- 3 mušle sv. Jakuba
- 2 rajčata
- 1 avokádo
- 1 chilli
- 1 červená cibule
- 1 limeta
- 2 lístky koriandru
- kaviár z létajících ryb (Tobiko)
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup: Na salát si připravte cibuli, rajčata a avokádo. Zeleninu pokrájejte na menší kostičky a vložte ji do misky. Přidejte kapku olivového oleje, sůl, pepř, pokrájené chilli, šťávu z jedné limety, posekaný koriandr a vše smíchejte dohromady. Na rozpálený gril dejte očistěné a osolené mušle sv. Jakuba a grilujte pouze jednu minutu z každé strany. Na talíř si pak připravte hotový salát, na který položte mušle. Podle chuti ozdobte kaviárem Tobiko, solí a koriandrem.
Matteo de CarliV pražském gastronomickém a kulturním marketu Manifesto na Florenci najdete pop-up zaměřený na ryby a mořské plody Ryba je ryba, uznávaného italského šéfkuchaře Mattea De Carli (38), jehož podnik doporučuje michelinský průvodce a on sám je jedním ze dvou kuchařů, které italská akademie označila za hlavní propagátory italské kuchyně v Česku. |