Lidovky.cz

Italové v kuchyni. Těstoviny penne carbonara s chřestem

Jídlo

  5:10
Od koho jiného se naučit, jak připravit pravé italské rizoto či těstoviny, než od Itala? Nechce se vám trávit v kuchyni při přípravě večeře příliš mnoho času? Zkuste chutné a přitom na přípravu nenáročné italské pokrmy. Server Lidovky.cz připravit seriál videoreceptů, díky kterým bude příprava italského jídla hračka.

Těstoviny penne carbonara s chřestem

  • 120 g těstovin penne
  • 3 ks žloutků
  • 8 ks bílého a zeleného chřestu
  • parmezán
  • sůl a pepř

Postup: V misce smícháme dohromady připravené žloutky s nastrouhaným parmezánem, solí a pepřem.Těstoviny vložíme do horké, osolené vody a vaříme osm minut. Mezitím si očistíme a nakrájíme chřest, který přidáme čtyři minuty před koncem vaření povařit k těstovinám.

Těstoviny s chřestem pak promícháme s připravenou omáčkou ze žloutků a parmezánu, případně dochutíme solí a pepřem.

Kdo pro vás vaří?

V pražském gastronomickém a kulturním marketu Manifesto na Florenci najdete pop-up zaměřený na ryby a mořské plody Ryba je ryba, uznávaného italského šéfkuchaře Mattea De Carli, jehož podnik doporučuje michelinský průvodce a on sám je jedním ze dvou kuchařů, které italská akademie označila za hlavní propagátory italské kuchyně v Česku.

Autoři: ,
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.