Těstoviny penne carbonara s chřestem
- 120 g těstovin penne
- 3 ks žloutků
- 8 ks bílého a zeleného chřestu
- parmezán
- sůl a pepř
Postup: V misce smícháme dohromady připravené žloutky s nastrouhaným parmezánem, solí a pepřem.Těstoviny vložíme do horké, osolené vody a vaříme osm minut. Mezitím si očistíme a nakrájíme chřest, který přidáme čtyři minuty před koncem vaření povařit k těstovinám.
Těstoviny s chřestem pak promícháme s připravenou omáčkou ze žloutků a parmezánu, případně dochutíme solí a pepřem.
Kdo pro vás vaří?V pražském gastronomickém a kulturním marketu Manifesto na Florenci najdete pop-up zaměřený na ryby a mořské plody Ryba je ryba, uznávaného italského šéfkuchaře Mattea De Carli, jehož podnik doporučuje michelinský průvodce a on sám je jedním ze dvou kuchařů, které italská akademie označila za hlavní propagátory italské kuchyně v Česku. |