Chřest s vejci
- 10 ks bílého a zeleného chřestu
- 3 ks vajec
- parmezán na strouhání
- máslo
- sůl a pepř
Postup: Vejce ponoříme do horké vody a vaříme čtyři minuty, aby žloutky úplně neztvrdly. Očištěný chřest povaříme pouze tři minuty v osolené vodě a napůl uvařený jej pak na tři minuty vložíme na rozehřátý gril.
Ugrilovaný chřest na talíři osolíme a opepříme, navrch položíme uvařené vejce, polijeme rozpuštěným máslem a posypeme nastrouhaným parmezánem.
Kdo pro vás vaří?Kuchař Alberto Vitale je sous chef italské restaurace Casa De Carli a pravou rukou mistra italské gastronomie Mattea De Carli, jehož restauraci pravidelně doporučuje Michelinský průvodce. Kromě angažmá v italské restauraci pomáhá kuchař dohlížet na kvalitu kuchyně i v dalších restauracích italského mistra jako Maso je maso nebo Ryba je ryba. Vitale pochází z italského města Manerbio v Brescii, kde začínal v rodinné firmě s rybami Bagnolo Mella. Mezi jeho předchozí působiště patří řada italských restaurací včetně michelinské L´Officina. |