Hostující šéfkuchař Carlos Ozuna tam od 9. do 19. září nabídne tradiční pokrmy této latinskoamerické země, která slaví 200. výročí své nezávislosti.
"Vážím si možnosti podělit se o mexické chutě s pražským publikem. Představím tradiční mexické pokrmy, které připravím za použití autentického koření z naší oblasti," řekl Ozuna.
Obědy a večeře se budou podávat v hotelové restauraci Café Bistro. Pro umocnění zážitku budou gastronomickou prezentaci doprovázet ukázky mexické lidové ruční tvorby i uměleckých předmětů ze soukromé kolekce.
Mezi exponáty bude například černá keramika "barro negro", tkaniny jako sarapes a rebozos, masky, košíky i sombrera. Návštěvníci budou moci ochutnat také vybrané druhy tequily, která se používá také pro zvýraznění chutě pokrmů.
Cena ochutnávky pro jednu osobu je 990 korun. Zájemci si mohou dopřát exotické pokrmy v době oběda či večeře. Slavnostního zahájení festivalu se zúčastní mexický velvyslanec v České republice José Luis Bernal Rodriguez.