22. ledna 2014 16:00 Lidovky.cz > Zprávy > Dobrá chuť

Grand Restaurant Festival letos
pro vegetariány i nezadané

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 0Diskuse
Chobotnice a mořské řasy, tak vypadá menu v pražské restauraci Noodles v podání... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Chobotnice a mořské řasy, tak vypadá menu v pražské restauraci Noodles v podání... | foto: Mau Mau
Sezónních surovin je možná nedostatek, ale milovníci dobrého jídla se na únor stejně těší. Po celý měsíc totiž probíhá tradiční Grand Restaurant Festival. Pátý ročník nabízí zajímavé novinky. Třeba Singles Mňam Bus, výlet pro nezadané.

"Já tomu říkám výlet pro osamělé gurmány," vtipkoval o novince Grand restaurant festivalu Pavel Maurer. Singles Mňam Bus, jednodenní výlet po vybraných restauracích, není podle organizátorů určen jen pro nezadané, ale pro všechny, kteří milují jídlo a chtějí se seznámit s lidmi s podobnými zájmy.

Marinované fíky s tofu a levandulí, tak vypadá menu v pražské restauraci Noodles v podání šéfkuchaře Tomáše Kaliny.
Bizon, smrž a sedlina ze schwarzwaldské šunky, tak vypadá menu v pražské restauraci Noodles v podání šéfkuchaře Tomáše Kaliny.

Novinkou byl letos i Tajný MňamBus, o kterém účastníci dopředu věděli jen čas a místo srazu. Zajímavou změnou je také cesta po vegetariánských restauracích "Vegetariánský MňamBus". Na účastníky navíc čeká ochutnávka raw pokrmů, tedy syrového jídla připraveného šéfkuchařem.

ČTĚTE TAKÉ:

 Grand Restaurant Festival probíhá probíhá ve vybraných restauracích v celém Česku až do konce února. Za zvýhodněné festivalové ceny ochutnají návštěvníci speciality nejlepších a nejzajímavějších restaurací. patronem se letos stala herečka Světlana Nálepková.

Pavel Maurer představil pátý ročník Grand Restaurant Festivalu.

Šéfkuchaři připraví pokrmy v kategoriích: "To jste ještě nejedli", "Ctíme tradiční recepty a zvyklosti" a "Láska prochází žaludkem". Milovníci dobrého jídla se tak mohou těšit například na marinovaný steak z oslí svíčkové, bizona, šnečí ragú s bazalkou, ráčí ocásky, rybu Fugu či zmrzlinu z kozího sýra s višňovým kompotem.

Nechybí ale ani tradiční pokrmy. Pečený bůček s pastyňákovým pyré a zimní zeleninou, silný bažantí vývar consommé s estragonovým nočkem či restované hřebínky z divočáka s demi-glace z černého rybízu. Sladká tečka na konec? Levandulový tvarohový dort či teplá čokoládová polévka ovoněná lanýži a k tomu bonbón s marinovaným zeleným pepřem.

Lidovky.cz
  • 0Diskuse




REGISTRACE NA SERVERU LIDOVKY.CZ, NEVIDITELNÉM PSU A ČESKÉ POZICI

SMS Registrace

Diskuse LN jsou pouze pro diskutéry, kteří se vyjadřují slušně a neporušují zákon ani dobré mravy. Registrace je platná i pro servery Neviditelný pes a Česká pozice. více Přestupek znamená vyřazení Vašeho telefonního čísla z registrace a vyřazený diskutér se již nemůže přihlásit ani registrovat pod stejným tel. číslem. Chráníme tak naše čtenáře a otevíráme prostor pro kultivovanou diskusi.
Viz Pravidla diskusí. schovat

Jak postupovat

1. Zašlete SMS ve tvaru LIDOVKY REG na číslo 900 11 07. Cena SMS za registraci je 7 Kč. Přijde Vám potvrzující SMS s heslem.

2. Vyplňte fomulář, po odeslání registrace můžete ihned diskutovat

Tel. číslo = login,
formát "+420 xxx xxx xxx"
Kód ze SMS je rovněž heslo
Vaše příspěvky budou označeny Vaším jménem, např. K. Novák.
* Nepovinný.
Odesláním souhlasíte s Pravidly diskusí.

Najdete na Lidovky.cz