12. dubna 2012 13:30 Lidovky.cz > Zprávy > Dobrá chuť

Prague Food Festival: co
uvaří špičkoví šéfkuchaři?

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 1Diskuse
Prague Food Festival.  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Prague Food Festival. | foto: Lidové noviny
Žabí stehýnka, ujgurské koření, ravioli z ananasu či smažené střevlíky. Na všechny tyto delikatesy láká květnový Prague Food Festival. Jeho letošní moto je „Mysli globálně, papej lokálně“, proto kromě exotických jídel ochutnáte i českou kuchyni od špičkových šéfkuchařů.

Gastronomická událost roku proběhne poslední květnový víkend (25. - 27. května) v Královské zahradě Pražského hradu. Přichystáno je 50 gastronomických stánků, 3 velkokapacitní degustační stany a přes 500 míst k sezení.

Jaké jsou další novinky? Pavel Maurer odpovídal on-line

Pavel Maurer nejraději vaří jídla, kde je česnek, olivový olej a chilli. A co chystá na letošní Prague Food Festival? "Letos vchceme ukázat, že jsme se poučili z nedostatků loňska. Takže nabídneme jiný systém stolování a nabitý program" říká. 

Odpovědi Pavla Maurera si můžete přečíst ZDE


Aby organizátoři předešli frontám, vstupenky se prodávají v předprodeji. Na adrese www.praguefoodfestival.cz si už nyní můžete koupit zvýhodněnou vstupenku za 400 korun, která zahrnuje 150 korun vstup a 250 korun balíček 10ti Grandů na základní ochutnávku. Na místě pak bude stát 450 korun. Pro první tři tisíce hostů, které využijí předprodeje, je navíc připraven dárek.

A na co se můžete těšit? V rámci třídenního svátku jídla ochutnáte lahůdky od desítek nejlepších restaurací z Maurerova výběru Grand Restaurant 2012. Z letošní vítězné TOP 10 se účastní Radisson Blu, Alcron a La Rotonde, V Zátiší, Chateau Mcely, Piano Nobile a absolutní vítěz Terasa U Zlaté studně. Nově na festivalu poznáte třeba Aureole, Na Kopci, Chateau St. Havel, U koně, La Cucina Boscolo a další.

Čekají vás gastro-hvězdy jako jsou Riccardo Lucque, Zdeněk Pohlreich, Filip Sajler, Titus Eliáš, táta a syn Sapíkové, Roman Paulus, Milan Hořejš, Jiří Král, Tomáš Kalina, Roman Dolejš, řezník František Kšána, sommeliér Tomáš Brůha či trojnásobný vítěz Mistrovství ČR sommeliérů.

Součástí festivalu budou i gastronomické workshopy, ochutnávky zdarma a soutěže o hodnotné ceny ke konzumaci. K tomu všemu bude hrát příjemná hudba v podání kubánských muzikantů, tančit se bude i flamenco. A i děti si přijdou na své - dětský koutek bude doplněn o kuchařskou školu, kde bude profesionální kuchař s pomocníky učit děti jednoduchým a zdravým receptům.

Zajímá vás více? Ptejte se zakladatele a pořadatele festivalu. Odpoví v pátek ve 14:00 hodin. Své dotazy můžete pokládat ZDE

Lidovky.cz, gluGabriela Kolinová (Lukáčová)
  • 1Diskuse




REGISTRACE NA SERVERU LIDOVKY.CZ, NEVIDITELNÉM PSU A ČESKÉ POZICI

SMS Registrace

Diskuse LN jsou pouze pro diskutéry, kteří se vyjadřují slušně a neporušují zákon ani dobré mravy. Registrace je platná i pro servery Neviditelný pes a Česká pozice. více Přestupek znamená vyřazení Vašeho telefonního čísla z registrace a vyřazený diskutér se již nemůže přihlásit ani registrovat pod stejným tel. číslem. Chráníme tak naše čtenáře a otevíráme prostor pro kultivovanou diskusi.
Viz Pravidla diskusí. schovat

Jak postupovat

1. Zašlete SMS ve tvaru LIDOVKY REG na číslo 900 11 07. Cena SMS za registraci je 7 Kč. Přijde Vám potvrzující SMS s heslem.

2. Vyplňte fomulář, po odeslání registrace můžete ihned diskutovat

Tel. číslo = login,
formát "+420 xxx xxx xxx"
Kód ze SMS je rovněž heslo
Vaše příspěvky budou označeny Vaším jménem, např. K. Novák.
* Nepovinný.
Odesláním souhlasíte s Pravidly diskusí.

Najdete na Lidovky.cz