Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Oběd kancelářských krys: Které smíchovské bistro stojí za návštěvu?

Jídlo

  6:00
Šťavnaté maso, veganské pokrmy, raw zákusky i domácí těstoviny. Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale nevíte, které bistro či restaurace stojí ve vaší čtvrti za návštěvu? Nezoufejte. Server Lidovky.cz spouští exkluzivní seriál, ve kterém vás seznámí jen s podniky, které za to opravdu stojí.

Vyhlášený tatarák foto: Na kopci

Triko

Sousedský podnik kousek od Anděla nabízí jen pár židlí a míst na baru, v létě pak ještě malou zahrádku na chodníku. Dodavatele tu vybírají pečlivě, skvělé dvojctihodné koláče jsou od příbramské Upekla, přeštická šunka, sekaná či párky od značky Amaso, polévky zásadně domácí. Pro vegetariány jsou přichystané topinky s domácím pestem nebo avokádovou pomazánkou, kdo skutečně spěchá, ocení zase luxusní vydání párku v rohlíku. V létě si tu po obědě dejte domácí točenou zmrzlinu.

  • U Nikolajky 12, Praha 5
  • www.trikolonial.cz, 736 483 646

Náš tip: K místním lákadlům patří netradiční sendviče: pravidelně dostanete třeba pastrami v tmavém chlebu nebo tlačenkovou houska s koriandrem, chilli papričkami a limetkovou šťávou.

  • objednávka s dovážkou: ne
  • takeaway: ano
  • cenová hladina: Polévka a sendvič vyjdou na 120-140 Kč

Le Camille

Camille je místem, kde se o vás postarají od rána do večera: ve všední den tu otevírají o sedmé a nabízejí všemožné sendviče a kávu k probuzení do nového dne. Největší cvrkot je tu však v poledne, kdy se nevelkým interiérem táhne setrvalá fronta na chutné a hutné polévky a jednoduchá jídla uvařená podle středomořských receptů.

  • Štefánikova 8, Praha 5
  • www.lecamille.cz

Kdo spěchá hodně, může sáhnout po některém ze sendvičů či nachystaných salátů (skvělý je třeba čočkový), komu nevadí pár minut počkat, pro toho mají každý den pět hlavních jídel.

Náš tip: Zaměřují se tu na domácí těstoviny. Vyzkoušejte klasické varianty jako ravioly polité šalvějovým máslem nebo pastu all’Amatriciana.

  • objednávka s dovážkou: ne
  • takeaway: ano
  • cenová hladina: těstoviny od 105 do 145 Kč
Domácí těstoviny jsou základ
Sousedský podnik kousek od Anděla nabízí jen pár židlí a míst na baru, v létě...

Na kopci

Nejspíš první bistro francouzského střihu, které v Praze vyrostlo. Šéfkuchař Titus Eliáš se nebál otevřít ho daleko od centra, i tak má celé ty roky plno a navíc byl opakovaně oceněn známkou Bib Gourmand, kterou kulinární bedekr Michelin uděluje „dobrému jídlu za dobrou cenu“. Večerní menu je sofistikované a hodí se pro slavnostnější příležitosti, přes oběd tu dostanete skvěle uvařená jednoduchá jídla balancující mezi českou a středomořskou gastronomickou tradicí. Pokaždé můžete volit ze tří variant, jedna bývá bez masa.

  • K Závěrce 20, Praha 5
  • www.nakopci.com
  • 251 553 102

Náš tip: Obědové menu se mění denně dle sezony, polední nabídka může mít třeba podobu vepřového steaku na pepři, krůtího masa na paprice nebo míchaného salátu s mozzarellou.

  • objednávka s dovážkou: ne
  • takeaway: ano
  • cenová hladina: polední menu za 130 Kč
Tatarský biftek s hranolky a salátem „Na Kopci“
Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!