30. května 2011 7:00 Lidovky.cz > Zprávy > Dobrá chuť

Pohlreich bavil Prague Food Festival

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 0Diskuse
Zdeněk Pohlreich s jehněčím kolenem na špenátu | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Zdeněk Pohlreich s jehněčím kolenem na špenátu | foto:  František Vlček, Lidové noviny
PRAHA Už hodinu před zahájením závěrečného dne Prague Food Festivalu postávali lidé u čtyř bran do Královské zahrady Pražského hradu, kde se akce konala. Čekaly je kromě stánků s gastronomickými specialitami i různé show hvězd kulinářského umění a celebrit.

Na programu byla třeba soutěž mezi herečkou Marthou Issovou a šéfredaktorem Lidových novin Daliborem Balšínkem o to, kdo své jídlo dokáže uvařit lépe. V minulých dnech mohli návštěvníci pozorovat při vaření například režiséra Jiřího Menzela.

Prague Food Festival 2011: soutěžil i šéfredaktor LN Dalibor Balšínek (vlevo) s Marthou Issovou

Lidé ale mohli také soutěžit: například v čepování piva pod dozorem nejlepších výčepních. Vítěz pak získal padesátilitrový soudek piva. Návštěvníci se také mohli naučit správně míchat koktejly a letos poprvé při degustaci odhalovat kvality vína s komentářem zkušeného sommeliéra.

Salónek Míčovny Pražského hradu byl vyhrazen sladění piva s jídlem, na což dohlížel plzeňský sládek Václav Berka. Značný zájem vzbudila také grilovací show populárního "televizního" kuchaře Zdeňka Pohlreicha; dvě stovky míst velkého sálu Míčovny se před ní rychle zaplnily.

Prague Food Festival 2011

Přípitkem "na zdraví" v několika jazycích svátek dobrého jídla a pití v pátek zahájila manželka českého prezidenta Livia Klausová, pod jejíž záštitou se akce koná. Kombinace gastronomie s prostředím Pražského hradu je podle ní unikátní. "Pobyla tady dvě hodiny a moc se jí tady líbilo," řekla mluvčí festivalu Dominika Vrkotová.

Návštěvníci si pochvalovali zejména obrovskou pestrost nabízených specialit a také to, že každý rok naleznou na festivalu spoustu nových jídel a nápojů. Šéfové restaurací v něm zase vidí příležitost upozornit na kvalitu a speciality své kuchyně.

Loni přišlo na Prague Food Festival, který se tehdy konal v jižních zahradách Pražského hradu, přes 18.000 přátel kulinářského umění, uvedla Vrkotová. Odhadla, že letos to rozhodně nebude méně. Denní návštěvní kapacita asi půl kilometru dlouhé Královské zahrady je 7000 lidí, dodala.

Lidovky.cz, ČTK
  • 0Diskuse




REGISTRACE NA SERVERU LIDOVKY.CZ, NEVIDITELNÉM PSU A ČESKÉ POZICI

SMS Registrace

Diskuse LN jsou pouze pro diskutéry, kteří se vyjadřují slušně a neporušují zákon ani dobré mravy. Registrace je platná i pro servery Neviditelný pes a Česká pozice. více Přestupek znamená vyřazení Vašeho telefonního čísla z registrace a vyřazený diskutér se již nemůže přihlásit ani registrovat pod stejným tel. číslem. Chráníme tak naše čtenáře a otevíráme prostor pro kultivovanou diskusi.
Viz Pravidla diskusí. schovat

Jak postupovat

1. Zašlete SMS ve tvaru LIDOVKY REG na číslo 900 11 07. Cena SMS za registraci je 7 Kč. Přijde Vám potvrzující SMS s heslem.

2. Vyplňte fomulář, po odeslání registrace můžete ihned diskutovat

Tel. číslo = login,
formát "+420 xxx xxx xxx"
Kód ze SMS je rovněž heslo
Vaše příspěvky budou označeny Vaším jménem, např. K. Novák.
* Nepovinný.
Odesláním souhlasíte s Pravidly diskusí.

Najdete na Lidovky.cz