Pondělí 1. června 2020svátek má Laura 21 °C polojasno Předplatné LN
Rozhovor

Naše koláče nemají ve světě obdoby, jsou prostě fenomenální, říká porotkyně TV show Peče celá země

Mirka van Gils Slavíková a porotce pořadu Peče celá země Josef Maršálek. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Cukrářka a porotkyně televizní show Peče celá země Mirka van Gils Slavíková o tom, jak se peklo za komunismu, proč se neobejde bez receptů svých...

Od zobáku po biskupa. Svatomartinské husí variace

Svatomartinská husa (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Husa je královskou lahůdkou a královsky si můžete užít i její přípravu. Někdo se spokojí, tak jako každoročně, s klasickou pečínkou, jiní mohou...

Pforzheim (Německo)

Energetické tyčinky i těstoviny. Přidávání hmyzu do jídla je nový trend, navíc ekologický

Hmyzí speciality | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Šest nožiček, tykadla a složené oči - mnozí lidé znají odpor vůči hmyzu. Zvlášť pokud se mají do zvířátek zakousnout. Některé však může ke konzumaci...

Fíkový koláč s gorgonzolou. Překvapivé souznění chutí

Fíkový koláč | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Málokteré ovoce patří neoddělitelně k horkému létu jako právě fíky. Ať už ho otevírají svojí první úrodou v červnu anebo ho uzavírají šťavnatou...

BRNO

Chillibraní láká v Brně na pálivé pokrmy a kuchařské show

Chilli papričky. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Netradiční festival Chillibraní popáté nabídne v Brně přehlídku pálivých pokrmů, tentokrát spolu s uměním michelinského kuchaře Oldřicha Sahajdáka....

ŘÍM

Porce luštěnin denně pomůže snížit váhu

Luštěniny - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Fazole, hrách, zelený hrášek a čočka zvyšují pocit sytosti. Stačí zařadit je do diety a pomůže vám to snížit trochu váhu, aniž byste pak znovu...

PRAHA

Burgr a dýňový krém za 34 korun? V soutěži školních obědů zazářily Otrokovice

Pokrm připravený vítězem finále soutěže Nejlepší školní oběd, ve kterém 25.... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Králičí burger s houbami, pohankou a rýží, dýňovo-mrkvový krém s čočkou, salát z červené řepy a ovoce v jogurtu připravila v soutěži o Nejlepší...

PLZEŇ

Hygiena potvrdila, že plzeňskou epidemii salmonelózy způsobily špagety

V plzeňské fakultní nemocnici zůstává 53 lidí, kteří se nakazili salmonelózou.... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Výsledky rozborů zatím potvrdily, že bakterie salmonely, která nakazila od pátku do úterý 133 lidí z Plzeňského kraje, byla v hotovém jídle, tedy ve...

LOS ANGELES

Zapomeňte na víno. Není nic lepšího než voda, tvrdí odborníci

ilustrační foto | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Gastronomičtí odborníci, kteří se zaměřují na nápoje, začínají stále častěji zaměstnávat svůj jazyk spíše než vínem prostou skleničkou vody. Podle...

PRAHA

Nižší návštěvnost kvůli dešti. Znojemské vinobraní ale mělo úspěch

Slavnostním průvodem vinobraní vyvrcholilo | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Špatné počasí nejspíš bude mít za následek nižší návštěvnost dvoudenního Znojemského historického vinobraní, které v sobotu skončilo ve Znojmě....

PRAHA

V části Krkonoš platí omezení vstupu kvůli sběračům borůvek

Sbírat borůvky můžete. Ale šetrně! | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V Krkonoších dnes kvůli ochraně přírody před nájezdy sběračů borůvek začal platit zákaz vstupu do některých částí hor. Omezení vyhlášené správou...

Recept

Krok za krokem: Jak na cizrnový hummus

Podávejte s petrželkou, nasekaným česnekem, olivovým olejem a sladkou paprikou. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Cizrna, sezam, citrón a česnek. Čtyři levné a obyčejné suroviny stačí na vykouzlení malého zázraku - chutné, zdravé pomazánky, kterou si po Středním...

Doporučujeme

Nový trend? Domácí chleba, vejce i komunitní zahrádky

Nové trendy? Domácí chleba, vejce i komunitní zahrádky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Stále víc lidí objevuje půvab a jednoduchost domácí výroby potravin. Prosekáváme se zapomenutou cestou a radujeme z nových chutí a vůní. A přitom...

Doporučujeme

Krok za krokem: Jak na křehký rebarborový koláč?

Upečte si rebarborový koláč s podmáslím. Je snadný. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Konec května je pro milovníky rebarbory svátkem. Načervenalé šlahouny jsou křehké a šťavnaté, navíc neobsahují tolik kyseliny šťavelové, takže je...

Doporučujeme

Návrat zapomenuté zeleniny. Zkuste vodnici nebo lebedu

Zapomenutá česká zelenina. Jak asi chutná vodnice? | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Bývala běžnou součástí české kuchyně a na jídelníčku se objevovala téměř denně. Dnes jsou pro nás názvy tradiční zeleniny už téměř neznámé. Vaření z...

Doporučujeme PRAHA Michaela Černá

Je pravý čas na pečení mazance. Máme recept na nejlepší

Bílá sobota - tradiční čas pro pečení mazanců. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Těsto na mazance se tradičně zadělává na Bílou sobotu ráno a na žádném stole by sladký bochánek o Velikonoční neděli neměl chybět. Server Lidovky.cz...

Seriál

Zkuste 5 receptů z čekanky. Zlepšíte si metabolismus

Čekanka je skvělá, zkuste 5 nej receptů | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Čekanka se na jídelních stolech v Česku objevuje velmi zřídka, přitom je to zelenina zdravá a, když je dobře připravena, i velmi chutná. Skvěle se...

Seriál

Jak na nejlepší medovník? Přinášíme 5 medových receptů

Med doplní sladká i slaná jídla. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kouzelná surovina, kterou má doma každý. Med má antibakteriální účinky, pomáhá při nachlazení i při hojení ran. V kuchyni je nenahraditelný....

Doporučujeme

Objevte novou chuť. Zkuste 5 nej receptů z datlí

Datle se mohou stát zajímavým oživením jídel - ilustrační fotografie | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Datle máme většinou spojené jen s nadílkou od Mikuláše, jinak se v českých domácnostech moc často neobjevují. Přitom je to škoda. Svou zajímavou...

Cukrárna roku se odměnila zákazníkům. Novým druhem čokolády

Cukrárna Saint Tropez, speciality. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jako poděkování všem, kteří pro ni hlasovali v soutěži o Cukrárnu roku 2012, připravila cukrárna Saint Tropez v centru Prahy lákavé novinky. Blond...

PRAHA

Kuchařské show vedou Čechy k nákupu kvalitnějších surovin

Při nákupu si potraviny důkladně prohlédněte, jestli nejeví známky zkažení | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kuchařské show, ve kterých populární kuchaři propagují vaření z čerstvých a kvalitních surovin, ovlivňují obsah nákupních košíků. "Rozšiřuje se...

KLADNO

Kladenský Svatý Vavřinec: umělecké melouny i kančí guláš

Objevily se i pečlivě zdobené melouny | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

O tom, jak různě může chutnat guláš z hovězího nebo kančího masa, se mohli o víkendu přesvědčit návštěvníci Oslav svatého Vavřince v Kladně. Týmy...

KARLOVY VARY

Food Festival v Karlových Varech přilákal davy

Kuchaři soutěžili ve filetování lososa. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Karlovarský Food Festival nabývá s každým rokem na rozměrech, ať už v počtu zúčastněných restaurací či konzumentů. Jeho čtvrtý ročník, který se...

BERLÍN

Pivaři v Berlíně mají svůj 'malý Oktoberfest'

Na pivu si pochutnali všichni návštěvníci festivalu | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Berlínskou třídu Karla Marxe obsadilo tento týden několik stovek stánků a výčepů, které v rámci mezinárodního pivního festivalu lákají k ochutnání...

PRAHA

Pohlreich bavil Prague Food Festival

Zdeněk Pohlreich s jehněčím kolenem na špenátu | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Už hodinu před zahájením závěrečného dne Prague Food Festivalu postávali lidé u čtyř bran do Královské zahrady Pražského hradu, kde se akce konala....

VYSOKÉ MÝTO

Máte rádi knedlíky? Vysoké Mýto zve do Knedlíkového nebe

Meruňkové knedlíky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Knedlíky různých tvarů, provenience i surovin představí návštěvníkům Regionální muzeum ve Vysokém Mýtě. Výstava Knedlík - Kloss - Knödel aneb...