Pivovary nebudou muset platit daň za vylité pivo ani v příštím roce, schválila vláda |
Přerovský Pivovar Zubr uvařil 1400 hektolitrů čtrnáctistupňového zimního speciálu Zubr Maxxim. Polovina várky je určena do sudů a restaurací, druhá polovina byla stočena do lahví. „Zubr Maxxim je náš poslední letošní speciál. Jsme rádi, že si ho lidé budou moct vychutnat i ve své oblíbené restauraci a pivnici s přáteli a připít si tak společně na zdraví, které je v současné době to nejdůležitější,“ řekl ČTK ředitel Pivovaru Zubr Tomáš Pluháček.
Pivovar Holba na závěr roku připravil novinku v podobě za studena chmeleného svátečního ležáku, který se vyznačuje výraznou hořkostí. „Studené chmelení využíváme pro zvýraznění chmelové vůně. Vzhledem k tomu, že Holba Sváteční horský ležák má výrazně vysokou intenzitu hořkosti s drsnějším charakterem a dlouhým dozníváním, je studené chmelení prvkem, který doplní chmelové aroma a zjemní celkový dojem,“ podotkl sládek Pivovaru Holba Luděk Reichl.
Distribuce tohoto pivního speciálu Pivovar Holba zahájil již v listopadu, a to ve formě balení po osmi půllitrových lahvích. K dostání budou také patnáctilitrové sudy. Pro pivní fanoušky budou připraveny láhve s patentním uzávěrem o objemu 0,75 litru.
Závěr roku na pivním trhu je každoročně charakteristický zvýšeným zájmem zákazníků především o silnější a dražší piva, které před vánočními svátky do nabídky zařazuje většina tuzemských pivovarů. Jde o ležáky a speciály, které si Češi o svátcích dopřávají ve výrazně větší míře než jindy. Zejména pro velké pivovary jsou proto Vánoce druhou prodejní špičkou roku po létě, kdy je poptávka lidí po pivu nejvyšší.