Lidovky.cz

VIDEORECEPT: Připravte si jednoduchý salát Gado gado

Jídlo

  6:00
V desátém díle nového seriálu serveru Lidovky.cz připravuje Zdeněk Křížek, šéfkuchař restaurace Spices, která se specializuje na asijskou kuchyni v malostranském hotelu Mandarin Oriental, salát Gado Gado s arašídovým dipem. Objevte kouzlo všech druhů asijské kuchyně.

Gado gado salát

Arašídová omáčka:

  • 5 lžic rozdrcených arašídů
  • 1 lžíce červené kari pasty
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 500 ml kokosového mléka
  • 1 puk palmového cukru
  • 2 ks limetových listů

Postup: Rozdrcené arašídy na sucho orestujeme na pánvi, přidáme červenou kari pastu, palmový cukr, limetové lisy. Důkladně prorestujeme a podlijeme rybí omáčkou, kokosovým mlékem. Arašídovou omáčku pomalu prováříme 40 min v průběhu prováření můžeme základ podlévat vodou. Provařenou omáčku promixujeme ručním mixérem

Gado Gado salát:

  • 4 ks spařeného salátu bok choy (čínská brukev)
  • 6 ks marinovaného čínského zelí
  • 4 lžíce spařených sojových klíčků
  • 4 lžíce osmaženého čínského tofu
  • 4 lžíce čerstvé mrkve na nudličky
  • 8 ks vařených křepelčích vajec
  • 4 lžíce spařených keňských fazolek
  • 4 lžíce Sambal Badjak
  • 4 ks smažených krevetových krekrů
  • 4 lžíce jarní cibulky na nudličky
  • 4 lžíce sladkých chilli papriček na nudličky

Vypsanou zeleninu naskládáme do misky, ze sambalu badjak si připravíme nok do kterého vložíme krevetové krekry. Arašídovou omáčku prohřejeme a přelijeme do malé mističky. Před konzumací jednotlivé kusy zeleniny namáčíme do vlažné arašídové omáčky.

Autor:
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.