Přinášíme recept na kubu tak, jak jej připravuje proslulý kuchař, který sbíral zkušenosti v hotelích v Rakousku, v londýnském Savoyi i na zámořské lodi, aby se poté vrátil zpět do ČR. Před čtyřmi lety se stal Roman Paulus šéfkuchařem v hotelu Alcron, loni vydal mimo jiné knihu vánočních receptů.
Co budete při vaření potřebovat:
- 500 g krupek
- 300 g sádla
- 100 g cibule
- 50 g sušených hub
- 5 stroužků česneku máslo
- sůl, pepř, majoránka
Krupky spaříme vroucí vodou, propláchneme a s kouskem sádla vaříme doměkka. Mezitím si na sádle orestujeme na jemno nasekanou cibuli a dáme máčet houby.
Když jsou krupky již měkké, přidáme k nim orestovanou cibuli a namočené houby, dochutíme solí, pepřem, utřeným česnekem a majoránkou a směs poté vložíme do sádlem pečlivě vymazaného pekáčku. Pečeme při 180 stupních přibližně 30 minut.
Před podáváním poklademe plátky másla, kuba tak získá krémovější konzistenci.
LN 101: Nejlepší recepty michelinského kuchaře PauluseNesehnali jste speciál Lidových novin ve své trafice?
|