Kuřecí Kung pao
- 160g kuřecích stehen bez kůže a kostí nakrájená na menší kousky
- 2 lžíce bramborového škrobu
- sůl a pepř
- 1 lžička cukru
- olej na smažení
- 2 ks jarní cibulky nakrájené na 2 cm kousky
- 10 g sušených chilli papriček
- 10 g zázvoru nakrájeného na kostičky
- 10 g česneku nakrájeného na kostičky
- 50 g arašídů (celých a vyloupaných a osmažených v oleji)
- 3g sečuánského pepře
- 3 lžíce světlé sojové omáčky
- 1 lžíce tmavé sojové omáčky
- 5 lžic kuřecího vývaru
- bramborový škrob namočený ve vodě na zahuštění (1 lžička)
Postup: Kuřecí maso ochutíme solí, pepřem a cukrem. Obalíme v solamylu a usmažíme v vysoké vrstvě oleje ve woku dozlatova. Maso necháme v cedníku okapat.
Ve woku na lžíci oleje orestujeme česnek a zázvor. Přidáme smažené maso, čili, arašídy, jarní cibulku, sečuánský pepř a krátce orestujeme. Přidáme sojové omáčky a vývar. Přivedeme k varu a dle potřeby dohustíme solamylem, aby omáčka vázala na maso. Dle potřeby dochutíme a podáváme.