Premium
Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce
schránka
Přihlásit
Můj účet
130 let
Lidovky.cz
☰
zelenina
Příliš drahý celer. Ceny tradiční české zeleniny vzrostly o víc než 100 procent
Původní zpráva
Mangold, pak choi či dubáček. Češi propadli chutím netradičních salátů
Citrony výrazně zdražily. ‚Kyselou cenu‘ způsobují mizící španělské zásoby
Doporučujeme
Naučte jíst děti lépe. Zkuste recepty světoznámého Jamieho Olivera
Stát velkoryse dotuje ovoce do škol. Za kilo meruněk platí 140 korun
Doporučujeme
Český chřest s výjimečnými chutěmi. Nejluxusnější jarní zelenina právě dozrává
Chuť na hadí mord. Zařaďte černý kořen do jídelníčku
Doporučujeme
Konzumace ovoce a zeleniny pomáhá proti depresím a demenci
Každý Čech vyhodí ročně 170 kg jídla. Jak s potravinami hospodařit beze zbytku?
Doporučujeme
Zimní harlekýnová dýně. Zapečte ji s citronově parmazánovou krustou
Doporučujeme
Pstruh lososovitý? Překvapivě chutná variace lososa. Inspirujte se jako v MasterChef Česko
Strašák i zdravá pochoutka. Dýně jako symbol Halloweenu
Déle kojené děti se lépe stravují. Vyžadují více ovoce i zeleniny
To nejlepší z květáku a brokolice. Ochutnejte romanesco, radí Roman Paulus
Doporučujeme
Vadí mi aféra kolem polského jídla a zvadlá zelenina v obchodech, říká Polka
Český šok
Supermarkety nutí zemědělce plýtvat. 'Křivá' zelenina vadí
Elixír života? Luštěniny jezte každý den, maso dvakrát týdně
Cukety právě dozrávají. Přinášíme 5 chutných receptů
Recept
Výmluvy netřeba. Černá čokoláda je elixír mládí, co zahání stres a smutek
Pastila, tajine a amlo. Sedm jídel, která musíte v Maroku ochutnat
Doporučujeme
Fenykl v marinádě. Zkuste ho telecím tatarákem, radí Paulus
Doporučujeme
Pesto z mrkvové natě a chlebová buchta. Stop plýtvání jídlem, vařte ze zbytků
Recept
Král jarní zeleniny. Připravte si chřestový salát s tatarem z pstruha, radí Paulus
Doporučujeme
Studie: Když pro školní jídelnu vaří profesionál, jedí děti i květák
V Německu už sklízí chřest. Kvůli počasí bude dražší
‚Jídla, která do školy nepatří.‘ Výživová poradkyně rozebrala brněnský jídelníček
Doporučujeme
Pěstujte hojně zeleninu. Ať se ovoce jen hrne. KLDR představila nové slogany
Lidé si pletou narcisy s cibulí. Britské obchody je musí prodávat odděleně
Zaručené recepty na hubnutí: vláknina a káva
Doporučujeme
Práh pozitivních účinků. Jaká je ideální porce ovoce a zeleniny?
Poláci zuří kvůli kontrolám potravin. Naše jídlo nikoho neotrávilo, tvrdí
Méně masa, více zeleniny. Slabší ekonomika mění stravovací návyky Čechů
V zelenině dovezené z Polska byly těžké kovy a pesticidy
Výživný kadeřávek s lahodnou chutí trhá v kuchyních rekordy
Recept
Česká zelenina končí na smetišti, válcuje ji hezčí a levné zboží z ciziny
Rozhovor
Nové trendy v pečení bůčku. Hezky pomalu a pozvolně
Recept
Načíst další
Lidovky.cz
☰
Rubriky
Události
Názory
Magazín
Kultura
Orientace
Seriály
Video
Obrazem
Esprit
Premium
Lidové noviny digitálně
Newsletter
Neviditelný pes
Archiv
Lidové noviny před 100 lety
Samizdatové Lidové noviny
Kontakty
Redakce
Inzerce
Napište nám
Nastavení zobrazení
Cookies
Nastavení cookies
Sledujte nás na
Facebook
Síť X
Instagramu