130 let
Martin Horníček z brněnské restaurace Konfit představuje svou husí specialitu...

Martin Horníček z brněnské restaurace Konfit představuje svou husí specialitu připravovanou takzvaně postaru. | foto: MAFRA

Premium

Nový trend: svatomartinská kachna. Husy dramaticky zdražily, Češi chtějí levnější maso

Ekonomika
  •   13:22

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Lidé šetří a ceny hus výrazně stouply. Svatomartinské menu se proto letos na řadě míst dočká změn, restaurace sahají po lacinějších variantách.

„Nákupní cena hus se nám zvedla o 60 procent, takže jsme museli zdražit menu asi o 30 procent oproti loňsku. Během příprav zazněla možnost, že budeme nabízet místo husy kachnu, protože je to levnější. Především ale v rámci tradice jsme o nahrazení příliš dlouho neuvažovali,“ popsal pro Lidovky.cz Michal Rathouz z brněnské restaurace Kohout na víně.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Autor: Lenka D. Jančarová
  • Vybrali jsme pro Vás