26. srpna 2015 15:30 Lidovky.cz > Byznys > Moje peníze

Plesnivá lednice, mrtvé myši, zaschlé drobky. Kam raději nejít na oběd?

U Přívozu - Kunětice. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy U Přívozu - Kunětice. | foto: SZPI

PRAHA Hospůdka U Kohoutů je na dohled od centra Plzně. Kvůli alarmujícímu stavu kuchyně ji ale musela kontrola z potravinářské inspekce zavřít. Podobný osud potkal v poslední době i devět dalších restaurací, bister či večerek v Česku.

Společným znakem zavřených podniků byla špína. A to včetně nástrojů na připravování jídel, jako jsou fritovací hrnce, sporáky nebo mikrovlnné trouby. Nechyběly ani mrtvé myši nebo hmyz. Přítomnost hlodavců dokazují například okousané fidorky.

„Lednice se skladovanými potravinami byla zevnitř plesnivá a silně zapáchala. V provozovně nebyla zajištěna tekoucí teplá voda, což neumožňovalo hygienické mytí nádobí a v prostorách toalet nebyly prostředky na mytí rukou a hygienické osušení,“ popisuje Státní zemědělská a potravinářská inspekce ve svém souhrnu. Řeč je o restauraci Pohostinství v Opočně.

Podívejte se, s čím vším se kontroloři SZPI setkali.

U Kohoutů Plzeň.
U Kohoutů Plzeň.
Lidovky.cz

SOUTĚŽ: Vyhrajte sirup pro děti, který zatočí s bacily
SOUTĚŽ: Vyhrajte sirup pro děti, který zatočí s bacily

Pojďte s námi otestovat dětské sirupy od NutriFood a ochraňte tak své děti před náporem nemocí a proměnlivého podzimního počasí. Stačí se přihlásit v komentářích.