Když se bojí zániku hospod, tak ať změní cenovou politiku a necpou pivo lahvové, PETkové, v plechovkách za " babku " do márketů. Což si dotují pivem sudovým
Nebo mají tajné dohody s 5kolkou, aby nebyly hospody plné - rebélie na cestě.
Pivovary by se měly probrat, samy zdražují dvakrát ročně, už je to neúnosné.
Minulá neděle, hospůdka cca 15 KM od Zlína, čepovaná Plzeň 60 Kč ta půl litru, domácí limonáda 75 Kč snad 4 deci.. ano dám si rád čepované, ale Argus maestik z Lidlu v akci ta 9 Kč ujde taky a místo jedné Plzně jich mám 6 ;-)
Jak to, že je takový rozdíl v ceně? Lahváč je třeba zabalit, sudové má recyklovatelný obal. Lahváč se prodává po kusech, sudové po velkém množství. Tak proč?
To je správná otázka a ani článek na ní neodpověděl (nechtěl?). Cenovou politiku pivovarů nechápu. U hospodských je to jasné - chtějí si vydělat za pokud možno co nejmíň práce. Tam je to jejich boj, důležité je nepřetáhnout strunu. No, ale to oni ví sami nejlíp, kam až můžou cenu vyšponovat.
Byli jsme v Rakousku na horách a místní tam večer v hospodě pili lahváče. Prý že je levnější.
Restaurace, které nabizí speciály mají furt narváno a rezervace ze dne na den je temer nemozna...Lidi si za kvalitni pivo radi priplati...Ale proc nekdo ceka, ze budu platit 70 korun za Plzeň fakt nevim:)
Nedávno jsem byl s rodinou na večeři, největší pecka bylo nealko tonik 0,25 l 56 korun. To je půl litru 112 korun.
Upřímně? Za pivo vám klidně těch 70 klidně dám, pokud ho umíte načepovat, za dobré jídlo jsem ochotná zaplatit fakt hodně. Ale důvod, proč už jsme na restaurace jako rodina téměř rezignovali, je cena nealko nápojů. Účtovat si za dvoudecku vody, kterou někdo jen otevře a donese ke stolu 50 korun, za limonádu a džus ještě víc? Za prakticky nulové usílí? Navíc se mi to obecně nelíbí ani z hlediska životního prostředí. Převážet vodu v těžkém skle po dvoudeckách. Pak nemají být plné silnice kamionů, když trváme na takových blbostech.
V Mnichově stojí pivo kolem 4 EUR tedy 100 Kč, v Praze stojí pivo kolem 70 Kč, tedy v Německu zaplatím o 40% víc. Sakra jak to Němečtí hospodští a pivovarníci jenom dělají? Mzdové náklady mají o víc jak 100% vyšší, nájmy jsou v Mnichově vyšší asi o 30% oproti Praze, pohonné hmoty jsou v Německu o 20% vyšší atd...
Tak sakra jak může být cenový rozdíl jen 40%?
No rozdíl v ceně 40% je údaj k ničemu, podstatný bude rozdíl v marži a ten s ohledem na podobnou cenu sudu bude tedy podstatě větší.
Předražené pivo se stává zbytným statkem. Zákazníci reagují správně. Nejlépe vydělané peníze jsou ty, které neutratí.
Předražené je nealko, běžně vychází 2x dráž než pivo.