Nyní se rozhodl přenést vůni grilu z uzavřených restaurací ven a navodit tu pravou přímořskou atmosféru. Během léta proběhlo několik Summer Seafood Sunday v Praze, včetně pravidelné účasti na sobotních trzích na Kulaťáku – Praha 6.
Nezastaví ho ani sychravé počasí. „Nikdy více než právě v zimě si lidé potřebují připomenout teplé letní chvilky. Nový zimní festivalový koncept se rozšíří po celé České republice. Seafood festival by Maare bude hostovat u oblíbených podniků po celé zemi a přiblíží se modernímu pojmu pop-up. Grilovat se bude venku za každého počasí, lidé si na jídle budou pochutnávat v teple hostitelských restaurací, kaváren a bister,“ říká Marko Šuto.
Přesné termíny festivalů budou pravidelně zveřejňovány na FB Seafood by Mare. Namátkou můžeme jmenovat Prahu, Plzeň, Beroun, Karlovy Vary, Teplice atd. |
Maare na svých festivalech nabízí vždy čerstvé mořské ryby a mořské plody. Grilují na dřevěném uhlí, docílí tím nepopsatelné chuti ryb, ale připravují i brodety, bujabézy, marinády a spoustu dalších rybích specialit.
Podstatná část produktů pochází z Chorvatska, ale také z celého světa, zboží se dováží až třikrát týdně . Jsou to třeba mořští vlci, tuňáci, sardinky, olihně a mušle. Všechny ryby a mořské plody si sami čistí a filetují. Díky tomu mohou připravovat pokrmy ze syrových ryb, které stojí na čerstvosti.