Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Grilované chobotnice či kalamáry. Na festivaly středomořské kuchyně se můžete těšit i v zimě

Jídlo

  6:31
Moře do Čech nelze přinést, ale přímořskou vůni grilujících mořských plodů ano. Kdo jiný by tak měl učinit, než opravdový Chorvat Marko Šuto. Na gastronomické scéně je již pojmem, hlavně pod značkou Maare, která je spojena se seafood stánkem na farmářských trzích Kulaťák, bistrem v Holešovicích a různých food festivalech.

Grilované kalamáry foto: MAare

Nyní se rozhodl přenést vůni grilu z uzavřených restaurací ven a navodit tu pravou přímořskou atmosféru. Během léta proběhlo několik Summer Seafood Sunday v Praze, včetně pravidelné účasti na sobotních trzích na Kulaťáku – Praha 6.

Slávky na víně
Grilované kalamáry

Nezastaví ho ani sychravé počasí. „Nikdy více než právě v zimě si lidé potřebují připomenout teplé letní chvilky. Nový zimní festivalový koncept se rozšíří po celé České republice. Seafood festival by Maare bude hostovat u oblíbených podniků po celé zemi a přiblíží se modernímu pojmu pop-up. Grilovat se bude venku za každého počasí, lidé si na jídle budou pochutnávat v teple hostitelských restaurací, kaváren a bister,“ říká Marko Šuto. 

Přesné termíny festivalů budou pravidelně zveřejňovány na FB Seafood by Mare. Namátkou můžeme jmenovat Prahu, Plzeň, Beroun, Karlovy Vary, Teplice atd.

Maare na svých festivalech nabízí vždy čerstvé mořské ryby a mořské plody. Grilují na dřevěném uhlí, docílí tím nepopsatelné chuti ryb, ale připravují i brodety, bujabézy, marinády a spoustu dalších rybích specialit. 

Podstatná část produktů pochází z Chorvatska, ale také z celého světa, zboží se dováží až třikrát týdně . Jsou to třeba mořští vlci, tuňáci, sardinky, olihně a mušle. Všechny ryby a mořské plody si sami čistí a filetují. Díky tomu mohou připravovat pokrmy ze syrových ryb, které stojí na čerstvosti. 

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!