Guacamole
- 1 zralé avocado
- 1 rajče
- 1/3 svazku čerstvého koriandru
- 1 stroužek česneku
- 1 šalotka
- limetková šťáva z ½ limetky
- 1 chilli paprička
- sůl, pepř¨
Postup: Avokádo rozkrojte na polovinu a pomocí nože vyndejte pecku. Vydlabejte vnitřek, nebo nakrájejte avokádo na čtvriny a nožem oloupejte. Dejte avokádo do misky a důkladně ho rozmačkejte vidličkou. Chilli papričky, koriandr, šalotku, rajče a česnek nasekejte nadrobno. Vše přidejte k avokádu. Guacamole dochuťte solí, pepřem a limetkovou šťávou. Dobře zamíchejte.
Rada šéfkuchaře: Zralé avokádo má černou slupku a je měkké. To, že je čerstvé, poznáte po odlomení stopky. Místo po stopce by mělo mít jasně zelenou barvu.
Tip: Podávejte k nachos,jako náplň do fajitas, burritos a jiných tortill.