130 let
Zleva: Emanuelle Angeletti jako Paul McCartney, Stephen Hill jako George Harrison, Gordon Elsmore jako Ringo Starr a Reuven Gershon coby John Lennon

Zleva: Emanuelle Angeletti jako Paul McCartney, Stephen Hill jako George Harrison, Gordon Elsmore jako Ringo Starr a Reuven Gershon coby John Lennon | foto: ČTK/AP

Beatles znovu na střeše. Jako upoutávka na muzikál

Kultura
  •   16:50
LONDÝN - Britská metropole zažila cosi jako reprízu slavného koncertu kapely The Beatles na střeše nahrávacího studia Apple. Akce předznamenala uvedení nového muzikálu Let It Be ve West Endu.

Muzikál Let It Be vznikl k 50. výročí prvního vydaného singlu The Beatles a bude uveden v omezeném počtu repríz v Divadle prince z Walesu v londýnském West Endu. Premiéru bude mít v polovině září a poslední představení je plánováno na polovinu ledna.

Ve čtvrtek se představitelé Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringo Starra předvedli na střeše jedné z londýnských budov a připomněli tak slavné vystoupení z 30. ledna 1969. Poslední koncert skupiny The Beatles se tehdy odehrál na střeše nahrávacího studia Apple.

První singl kapely The Beatles, Love Me Do, vyšel v říjnu roku 1962 a v britské hitparádě dosáhl na sedmnáctou příčku.

Autor: Lidovky.cz