130 let

Zpěvačka Rihanna. | foto: ČTK

Rihanna zazpívá Bratislavě

Kultura
  •   12:26
PRAHA - Zpěvačka Rihanna, jejíž písně včetně aktuálního hitu Umbrella v poslední době kralují světovým hitparádám, vystoupí 27. listopadu v Bratislavě. Podle organizátorky koncertu Kataríny Žákové půjde o jediný koncert této rhythm and bluesové hvězdy ve střední Evropě.

Kdo bude chítí karibskou zpěvačku vidět naživo, bude muset do peněženky sáhnout pro 1299 slovenských korun. Fanoušci podle Žákové devatenáctiletou zpěvačku neuvidí v Maďarsku, Rakousku ani v Polsku a pravděpodobně ani v České republice. Právě v Praze přitom Rihanna nedávno natáčela klip ke svému nejnovějšímu singlu Shut Up And Drive.

Exotická kráska z karibského Barbadosu patří v současnosti ke špičce světové popové scény. Potvrdily to i dvě ceny na zářijových MTV Awards, kde Rihanna získala i hlavní cenu za nejlepší klip roku. Rihanna, vlastním jménem Rihana Robin Fentyová, na sebe upozornila už debutovým albem Music of the Sun z roku 2005.

Hned vzápětí, v dubnu 2006, zpěvačka vydala další CD A Girl Like Me, z nějž se nejvíce proslavily hity S.O.S, Unfaithful či Break it Off. Singl Umbrella, který je ve světových i českých rádiích jednou z nejhranějších písní tohoto léta, pochází z její nové desky Good Girl Gone Bad, který vyšel letos v červnu.

Autor: