Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Kultura

V soutěži StarDance zvítězila herečka Khek Kubařová, při tanci i zpívala

V desáté řadě zábavního tanečního pořadu StarDance ...když hvězdy tančí zvítězili herečka Veronika Khek Kubařová a tanečník Dominik Vodička. foto: ČTK

Doporučujeme
Praha - Česká televize odvysílala v sobotu finále televizní taneční soutěže StarDance. Soutěžící předvedli svou nejlepší latinu, standard nebo freestyle. Absolutním vítězem se stala herečka Veronika Khek Kubařová s tanečníkem Dominikem Vodičkou. Druhé místo obsadil herec Matouš Ruml, třetí pak rybář a cestovatel Jakub Vágner.
  0:17aktualizováno  10:45

Finále odstartovali herečka Veronika Khek Kubařová s Dominikem Vodičkou přímo pohádkově. Předvedli totiž rumbu ze čtvrtého soutěžního kola, které bylo věnováno melodiím z pohádek, a při němž získali prvních 10 bodů v hodnocení. „Veroniko vy jste vyzrála, teď jste byli daleko tanečnější a daleko jistější. Kdyby taková byla první rumba, tak bych vám tu desítku jako pan Chlopčík dal taky,“ okomentoval jejich latinu porotce Jan Tománek.

Veronika Khek Kubařová: Můj manžel je Čech jak poleno, samozřejmě jsem od svatby terčem mnoha fórů

Jejich druhý tanec, tango na skladbu Leoše Janáčka, bylo též opěvované. „Kdyby se ten tanec zhmotnil, asi bych ho pozval na kafe a balil ho,“ řekl Richard Genzer. Standard chválil i Chlopčík. „Váš standard je nejlepší standard této řady, vy jste dokázala být velmi muzikální, i když jste tančila sama,“ okomentoval výkon.

Nejlepší freestyle celé soutěže

Největší ohlas u poroty byl však na jejich freestyle. Při něm totiž herečka Khek Kubařová zatančila a zazpívala píseň Potměšilý host od Hany Hegerové. Jan Tománek označil jejich freestyle jako nejlepší z celé dosavadní soutěže StarDance. „Chlapci mě v tom pláči nenechali samotnou, bylo to fakt krásné,“ dodala dojatá Tatiana Drexler.

Taneční pár byl favoritem mezi diváky již od začátku.

Herečka Veronika Khek Kubařová a tanečník Dominik Vodička se radují z vítězství.
Porotu ale především nadchl a dojal výkon Khek Kubařové ve volném stylu.

„Chci poděkovat všem co se tady o nás starali, porotě za to, co nám řekla, protože nás to fakt posunulo, celý taneční partě, že to bylo šest měsíců intenzivního života a jsem ráda že jsme se našli. Moc děkuji rodičům, že tu vždy byli se mnou, mému manželovi, který se mnou zvládl celý ten proces a těm, co nám posílali hlasy,“ řekla herečka při děkovné řeči.

Hvězdy stále tančí. Desátá řada StarDance oslaví Karla Gotta i sametovou revoluci

Během ní nezapomněla poděkovat i svému tanečnímu partnerovi Dominikovi Vodičkovi. „Strašně moc ti děkuji, jsi výjimečný člověk, choreograf a tanečník,“ usmála se. Tanečník své soutěžní taneční partnerce také poděkoval. „Verunka je tak čistý a hodný člověk, její energie je pro mě neskutečná,“ řekl Vodička.

Speciální trofej pro vítěze desáté řady

Pár dostal trofej vyrobenou přímo pro desátou řadu soutěže z rukou vítězů minulé řady StarDance, tedy od herce Jiřího Dvořáka a tanečnice Lenky Nory Návorkové. O vzhled trofeje se postaral výtvarník Jan Vlček. Na trofeji je vyznačeno 10 stromů - jako 10 párů. Ty obepíná deset prstenců - jako deset soutěžních kol, zespoda je deset hvězd. Ty symbolizují podtitul soutěže „Když hvězdy tančí“. A nejvýraznější součást trofeje je uprostřed nahoře, tedy část, která vypadá jako disko koule, ta je rovněž symbolem soutěže.

Druhou příčku obsadili herec Matouš Ruml a Natálie Otáhalová. Ti finálový večer začali jivem. Ani tady porota nešetřila pochvalami. „Líbil se mi přechod z rychlých kroků do pomalých, chvíli jsem měl pocit, že máš 4 nohy, dát ti na záda žokeje Váňu, tak těžko poznám, že nejsi kůň,“ reagoval Genzer.

Při freestylu pak do tance zakomponoval herec i část své profese - pantomimu. Do pražských Holešovic, odkud se soutěž vysílá, tak přinesli příběh dvou mimů z Paříže. „Hezké, roztomilé,” řekl Genzer a přiznal, že ve škole pantomimu nenáviděl. „Vy jste kombinoval svou profesi s tancem, takhle má vypadat freestyle,“ okomentoval výkon Jan Tománek.

Na třetím místě se umístili cestovatel Jakub Vágner s tanečnicí Michaelou Novákovou. Vágner při prvním tanci nakráčel na parket s koštětem. Byla to součást jeho tance, koště si totiž společně s partnerkou oblíbili jako pomůcku při trénincích a rozhodli se ho zakomponovat do samotné soutěže.

Porota jejich ča-ču velice chválila. „Na chlapa je to až neuvěřitelně dobré, řekla Tatiana Drexler. „Vy jste jako narozený pro ča-ču,“ usmála se. „Nejen zvládnutá technika a tanec, ale vy jste v každé figuře věděl, co děláte. Bylo na vás vidět jak si to užíváte, za to vám moc děkuji,“ okomentoval Vágnerův výkon porotce Chlopčík.

Poté zatančili slowfox a při jejich freestylu navodili vánoční atmosféru. Zatančili na píseň All I Want for Christmas Is You od Mariah Carey. Nastínili příběh, kdy se Vágner vrací z cest domů právě na Vánoce. Diváci také mohli vidět jeho taneční partnerku v takzvaných ,,prsačkách“ (vysoké rybářské kalhoty pozn. red.).

O navození vánoční atmosféry se postaral i zpěvák a účastník desáté řady StarDance Xindl X, který společně s Markem Ebenem zazpíval píseň, složenou speciálně pro tento večer.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!