130 let
Stephan Bodzin

Stephan Bodzin | foto: roxy

Do Roxy přijede výrazná persóna techno scény. Stephan Bodzin představí živý set

Kultura
  •   12:30
PRAHA - Pražský klub Roxy připravil na jednu z posledních oslav 25. výročí elektronickou techno show. Už v sobotu totiž přijede německý DJ Stephan Bodzin, jehož hudební curriculum vitae začíná u klasické hudby. Začínal totiž jako skladatel pro evropská divadla. Českým posluchačům ale naservíruje techno, kterému propadl. Představí se jim 28.října.

Roxy připravuje na poslední závěrečný víkend 25. narozenin dvojí elektronickou lahůdku. V sobotu uzavře BE25 nejautentičtější současná persóna světové elektroniky Stephan Bodzin a jeho živý techno set. 

Jedinečnost jeho vystoupení vyvěrá z velkého množství efektů a nejrůznějších mašinek. Některé z nich vyvíjel speciálně pro svoji živou show.

Stephan Bodzin

Bodzin začínal jako skladatel klasické hudby pro přední evropská divadla. V tu dobu se hudebník téměř doslova ve svém hudebním studiu a tvořil. Jeho urputnost a maximální cit pro detail se mu vyplatily. Nakonec ale zavítal do jiné sféry. 

Během svého zahraničního působení se totiž německý producent, experimentátor a live performer propadl noční scéně a jejím klubům, uchýlil k technu a založil svůj label Herzblut, na kterém vydával vlastní i cizí tvorbu. Mezi mnohými lze jmenovat například Maxe Coopera či Dominica Eulberga. 

zdroj: www.youtube.com
Autor: Lidovky.cz
Témata: Hudba, Roxy