130 let

Diskuze

Ekologický výsadek se zdařil, Radiohead naplnili očekávání do puntíku

Letošní nabídka koncertů zahraničních hvězd napříč žánry je opravdu bohatá. Svého idolu se předposlední srpnovou neděli dočkali i intelektuálně založení fanoušci alternativního rocku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jam

26. 8. 2009 12:49
Praha vs. Poznan

Tak jsem cekal, jak dopadne koncert v Polsku a trochu me mrzi, ze si Radiohead pro Prahu nezvolili prave poznansky setlist :(

0 0
možnosti

lucky

25. 8. 2009 15:37
Radiohead v Praze

Byl by velký problém článek doplnit aktuální fotografií přímo z pražského koncertu?

0 0
možnosti

co toto

25. 8. 2009 10:19
Co toto? ? ? ? ?

Musím se připojit, to, že v tištěné podobě byly zmíněny skladby, které ani nezazněly mi celkem rozčílilo! Když už píšete o něčem, co jste neviděli, zjištěte si alespoň kvalitní informace!

Zvláště Pranoid Android mi na koncertě chyběl, ale jinak nemám výtku. Bezchybný zvuk, krápníková scéna famózní, a zahráli i mou nejoblíbenější Wolf from the door, takže já jsem na sto procent spokojená!

0 0
možnosti

to jo

25. 8. 2009 0:08
???

co je ekologického na gigantické světelné show? Nebo ti muzikanti jen vidí o něco menší spotřebu energie, ale typicky pro ekologisty už neuvažují o dopadech výroby těch hejblat na ŽP?

Jediná ekologická energie je ta co se nevyrobí a nespotřebuje.

0 0
možnosti

Dan9K

24. 8. 2009 23:58
hodnocení

Jak si mám vysvětlit, že v papírových lidovkách (kde je samozřejmě ještě ona úžasná recenze v původním stavu) je hodnocení 4/5 a tady je 5/5?  To se to panu "recenzentovi" rozleželo v hlavě, nebo si pustil záznam z youtube a konečně to uviděl?  Vzhledem k tomu, že článek celkem i kritizuje, to zvednutí hodnocení moc nechápu...

0 0
možnosti

David Patras

24. 8. 2009 22:27
Opravili článek

Docela ten článek opravili. Původně jsem jim chtěl napsat dopis, ale teď už to asi nemá smysl, když už o selhání vědí. Jen mě mrzí, že hudební rubrika Lidových novin je takhle bídná (a není to jen tenhle případ).

A k tomu koncertu - co já jsem viděl, odcházelo hodně lidí zklamaných. To, že písničky zní stejně jako na albu, je sice úctyhodný výkon, ale za 1800 korun bych si přál slyšet i něco navíc (a to se stalo asi tak třikrát, v několika skladbách jsem naopak slyšel něco "namíň", například v National Anthem citelně chyběla sága). Hlasitost navíc byla dost nízko (ani mi nepískalo v uších, což je v kotli dost divná věc), takže to neburcovalo k nějakému aktivnějšímu prožitku (což bylo nakonec dobře, vzal jsem si nové boty). Setlist byl odvážný, ale kapela by měla ctít fakt, že u nás vystupuje poprvé a mohla by tak alespoň jednou zahrát aspoň pár hitů. Z úspěšnějších singlů nám nabídli jen Pyramid Song a There There a mně osobně to zkazilo skoro celý zážitek (za příklad přátelského setu bych uvedl ten z pražského koncertu Smashing Pumpkins, kteří zahráli vedle béčkových rarit skoro všechny zásadní skladby a jejich koncert byl mnohem vyváženější (bohužel 10x hůře nazvučený))

0 0
možnosti

Adéla

25. 8. 2009 10:08
Re: Opravili článek

ten článek v lidovkách opravili dost, vypadalo to, že tam ten člověk snad ani nebyl.. jinak bych tě chtěla opravit, že zvuk byl luxusní, jeden z nejlepších, co jsem kdy slyšela.. jestli chceš, aby ti pískalo v uších, tak určitě nechoď na Radiohead.. ty hity chyběly, ale co já jsem napočítala, tak z 26 songů, co hráli, bylo 14, který jsem chtěla 100% slyšet, takže já jsem spokojená se setlistem 4* z 5. Jediný, co tě sere jsou prachy a za to nikdo nemůže, žes musel hned do první..

0 0
možnosti

sah

24. 8. 2009 17:54
nechtel jste vy vlastne jit na neco jineho?

Zrejme Vas tam Lidovky poslaly za ukol. Pak si ale ale nevylevejte svou frustraci na kapele,  o ktere asi moc nevite (viz ten prebrept s hranymi pisnemi) a pred koncertem jste asi moc nenaposlouchal - nemuzu souhlasit, ze z desky zni skladby lepe. Tak uzasny zvuk jako vcera Radiohead tady zatim predvedla opravdu maloktera kapela a koncertni aranze  napr. skladeb z jinak tlumene desky KID A pro me byly prijemnym prekvapenim. A ze se lidi nechali strhnout a aplaudovali i do pomlk je na zivem koncerte snad bezne, ne? K tem nesmyslum o statistech kolem lidra snad ani nema smysl se vyjadrovat.

0 0
možnosti

m

24. 8. 2009 16:21
ostuda

lidovky - ostuda

0 0
možnosti

Sláva

24. 8. 2009 15:41
Radiohead NEJSOU...

... Tomík, pak nic, opět nic a poté statické křoví... Což dozajista ví každý, krom intelektuálně alternativního pana recenzenta... Stačilo by na koncertě dávat trochu pozor...

0 0
možnosti

swn

24. 8. 2009 12:17
nemálo nemálo

čeština je bohatý jazyk, co takhle vymyslet pát jiných ekvivalentů pro "nemálo" ?!

díky

0 0
možnosti