130 let
Tommy Emmanuel

Tommy Emmanuel | foto: prazdninyvtelci.cz

Hvězdou Prázdnin v Telči bude kytarista Tommy Emmanuel

Kultura
  •   13:30
TELČ - Rezervací vstupenek na jeho koncerty je asi třikrát víc než na ostatní interprety.

Australský kytarový mistr je největším tahákem 31. ročníku hudebního festivalu, řekl ČTK pořadatel přehlídky Milan Kolář. Letní přehlídka v Telči začne 26. července. Během sedmnácti dnů zde vystoupí více než stovka kapel.

"Tommy Emmanuel v Čechách letos hraje jenom jednou, a to 31. července na nádvoří zámku v Telči. Jinak hraje v Americe, v Anglii, Itálii, samozřejmě v Austrálii. Kytarista číslo jedna," uvedl Kolář. Rezervace lístků na ostatní vystoupení jsou podle něj zatím srovnatelné s minulými ročníky. Na třech festivalových scénách se do 11. srpna vystřídají doslova stovky hudebníků a uskuteční se řada divadelních představení.

Návrat virtuozního harmonikáře

Hlavní scénu na nádvoří telčského zámku otevře 26. července Radůza s písničkářem Justinem Lavashem. Během festivalu vystoupí Hradišťan, Vladimír Mišík, Mňága a Žďorp, Ivan Mládek, Spirituál Kvintet, Michal Prokop a Druhá tráva. Po loňském úspěchu se vrátí slovenská zpěvačka Szidi Tobias.

Návštěvníci se mohou těšit i na další zahraniční hosty. S irským triem Sliotar zahraje londýnský písničkář s irskými kořeny J. Eoin. S českou Asonancí vystoupí dánská kapela Tradish, přijede nizozemský orchestr Kladderadatsch. V závěru festivalu vystoupí americký hráč na foukací harmoniku Charlie McCoy, který v minulosti podnikl několik turné s Druhou trávou.

Kocouří scéna na náměstí bude tradičně hostit představení pro děti a kapely, které si chtějí zahrát pro radost. Scéna Nocturno nabídne pro změnu noční vystoupení.

Autor: ČTK