130 let
Imagine Dragons

Imagine Dragons | foto: Colours of Ostrava

Colours of Ostrava mají hlavní hvězdu. Budou jí Imagine Dragons

Kultura
  •   10:40
Americká kapela Imagine Dragons, jejíž videoklipy mají stamiliónová zhlédnutí, která vyprodává stadiony po celém světě a pravidelně boduje se svými singly na vrcholech hitparád, bude příští rok hlavním jménem programu festivalu Colours of Ostrava, který se uskuteční od 19. do 22. července 2017.

„Pro Colours of Ostrava se stane koncert Imagine Dragons obrovskou událostí, jde o kapelu, která je v současné době na vrcholu popularity. Jsem nadšená, že právě u nás zazní naživo jejich adrenalinový mix kytarového rocku, popu i elektroniky, který tak strhává fanoušky,“ říká ředitelka festivalu Zlata Holušová.

„Hrajeme na kytary, bicí a basu, takže nám říkají rocková skupina. My ale zbožňujeme silné melodie, skladby, dávající pocit exploze,“ tvrdí zpěvák Imagine Dragons Dan Reynolds. Nepravděpodobně složená čtveřice kamarádů z Las Vegas - Dan Reynolds a tři jazzmani z Berklee School of Music - existuje od roku 2009 a poprvé na sebe upozornila o tři roky později singlem It’s Time.

zdroj: www.youtube.com

„Úspěšně vstřebali tlumenou americkou gotiku Arcade Fire, demokratizující styl Mumford & Sons i zdvořilou nadřazenost Coldplay,“ napsali o kapele, jejíž singl Radioactive se stal v roce 2012 nejprodávanější rockovou skladbou v americkém digitální historii a album Night Visions jedním z nejúspěšnějších rockových debutů uplynulé dekády.

Pozici poprockových hvězd potvrdili Imagine Dragons i druhým albem Smoke + Mirrors. Získali cenu Grammy a řadu dalších významných ocenění, jejich skladby znějí v televizních seriálech a filmech a sáhli po nich také lidé z reklamy. Členové také založili charitativní organizaci The Tyler Robinson Foundation pomáhající v boji s rakovinou a spolupracují s Amnesty International.

Imagone Dragons doplňují již oznámenou dvojici velkých jmen příštích Colours of Ostrava - britskou zpěvačku Birdy a berlínský elektronický projekt Moderat.

Čtyřdenní vstupenky na Colours of Ostrava 2017 jsou již v prodeji na www.colours.cz a v síti Ticketpro. Aktuální cena 2 090 Kč platí na limitované množství 5 000 kusů. V prodeji je také ubytování ve stanovém městečku, parkování nebo místo pro karavan.

Autor: obz
  • Vybrali jsme pro Vás