130 let
Madoona (live 09/2009)

Madoona (live 09/2009) | foto: REUTERS/Stringer (ESTONIA ENTERTAINMENT) , Reuters

Madonna zrušila koncert v Lublani, spekuluje se o nízkém zájmu lidí

Kultura
  •   15:14
LUBLAŇ - Popová královna Madonna dnes zrušila kvůli údajným problémům s přepravou koncert ve slovinském hlavním městě Lublani plánovaný na 20. srpna. Slovinská média nicméně za důvod označují slabé prodeje vstupenek, což ale organizátoři akce popírají.

Slovinsko mělo být jednou ze zastávek Madonnina světového turné Sticky & Sweet, v jehož průběhu zpěvačka dorazí příští čtvrtek do Prahy. "Důvodem zrušení jsou neočekávané logistické problémy," prohlásil László Borsos z budapešťské pobočky agentury Live Nation, která zajišťuje východoevropskou část turné. "Rozhodně za tím nejsou potíže s prodejem lístků," ujistil Borsos.

Slovinská média ale uvedla, že promotéři prodali ve čtvrtmilionové Lublani z plánovaných 63.000 vstupenek pouze 7000 kusů. Jde již o druhý zrušený Madonnin koncert evropského turné. V červenci Američanka odvolala vystoupení v jihofrancouzské Marseille poté, co při stavbě pódia zahynuli dva dělníci. Podle Madonnina oficiálního webu madonna.com je z dvanácti zbývajících koncertů evropské části turné zcela vyprodán jen nedělní koncert ve švédském Göteborgu.

Hluk, dopravní kolaps a nepořádek?
Madonna vystoupí příští čtvrtek v přírodním amfiteátru mezi dálnicí D1 a ulicí Na Jelenách v Praze na Chodově. Koncert, považovaný za jednu z největších hudebních událostí letošního roku v Česku, by mohlo podle Live Nation navštívit kolem 40.000 fanoušků. Na místě jsou již v plném proudu přípravné práce a výstavba zázemí, v sobotu by se mělo začít stavět speciální pódium.

Proti koncertu slavné zpěvačky už dříve protestovali členové občanského sdružení Chodov. Především starší obyvatelé Chodova a okolí se obávají hluku, dopravního kolapsu a nepořádku. Zastupitelstvo Prahy 11 ale nakonec koncert schválilo.

Madonna živě 2009:

Autor: ČTK