130 let
Pianista Brad Mehldau.

Pianista Brad Mehldau. | foto: BradMehldau.com

Mehldau a Reich zahrají na Strunách podzimu ve větších sálech

Kultura
  •   17:00
Vzhledem velkému zájmu o vstupenky přesunul festival Struny podzimu dva koncerty do větších prostor. Jde o netradiční vystoupení pianisty Brada Mehldaua s mandolínistou Chrisem Thilem, který bude nově 3. listopadu ve Velkém sále Lucerny. Druhým "přestěhovaným" je koncert minimalisty Steva Reicha a ansámblu Colin Currie Group. Ti zahrají 14. října ve Foru Karlín.

Lístky na tyto koncerty jsou ještě k dostání, naopak zcela vyprodaný je už zahajovací a závěrečný koncert. Festival potrvá od 6. října do 12. listopadu.

"Jsme nesmírně vděční za důvěru a přízeň publika. Každým rokem se našim příznivcům snažíme prošlapávat nové cesty k výjimečným uměleckým zážitkům. A je pro nás zadostiučiněním, že mnohá ze jmen, která jsme v České republice na Strunách podzimu uvedli, se pak na tuzemská pódia nadále vrací," uvedl umělecký ředitel Marek Vrabec.

Festival zahájí zpěvačka fado Mariza

Stylově a žánrově pestrou přehlídku zahájí portugalská fado zpěvačka Mariza. Publikum se v dalších týdnech může těšit i na jazzmany Ahmada Jamala a Hugha Masekelu, debutující violoncellistku Mayau Beiserovou s charismatem rockové hvězdy nebo "královnu" flamenka Estrellu Morenteovou.

Kromě koncertní řady se festival věnuje i rozvoji mladých talentů, kteří vystupují z hudebního mainstreamu. Pořádá opět klubovou noc SPOTLIGHT. Uskuteční se 12. listopadu v Roxy/NoD. Podporuje studenty ale i formou stipendia. Pro nejmenší posluchače chystá akci ve všech podlažích divadla Minor mezi 17. až 19. říjnem.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz