130 let

Diskuze

„Moz“ splnil slib a rozjel turné

Při sobotním vystoupení v kalifornské Santa Barbaře to vypadalo, že rocková antihvězda Morrissey je na západě USA snad ještě populárnější než ve své rodné Anglii.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

blanka

5. 10. 2007 16:05
Moz - prijed taky do Prahy!

Napada mne, ze Morrissey by mohl prijet taky do Prahy!  No - nenapada mne, ktera agentura by si to mohla podujmout... Urcite ma tady mnozstvi fanousku.

0 0
možnosti

Horst

4. 10. 2007 12:42
Co je důležité

Teď  hlavně znalci a chytráci nepropásněte 10.10. koncert Davida Sylviana v Praze (čert vem Moze v Kalifornii), leadra skupiny Japan, která byla v 80, letech také docela důležitá. Sylvian je důležitý pořád, alespoň pro fajnšmekry.

0 0
možnosti

Cizinec Nenasinec

2. 10. 2007 22:57
Nejdulezitejsi?!

Vkus je sice subjektivni vec, ale vyhlasit The Smiths za "nejdulezitejsi" band osumdesatich zda se mi opravdu prehnane, i kdyz jsou porad celkem popularni (vetsinou u buranu, buzerantu a jinich degeneriku kterych je Britanie, dekujeme na optani, plna :), a predevsim snad kvuli tomu ze cela jedna pozdejsi generace hudebnich idiotu, typu Oasis, Blur nebo Suede - a bohuzel i par jinak skvelich bandu jako Radiohead - byla docela silne ovlivnena jejich hudbou), ale  vubec nemaji co hledat v konkurence The Clash, The Jam, The Cure, SImple Minds, Soft Cell, Bauhaus, Depeche Mode, Eurhytmics, Kate Bush, The Sisters of Mercy, The Cult a jeste alespon 15-20 britskych bandu a zpevaku kteri mnohem vic poznamenaly to desetleti nez depresivni a nudna hudba a texty tandema Marr-Morrissey, podle mne urceny predevsim velmi neurotickym, nejistym a zamindrakovanym lidma, kteri se dokazali ztotoznit s docela odpornym vibracemi ktere vzdy vysilal predevsim Morrissey (zase, Britanie - abych nebyl  nespravedlivy, jinak skvely stat kde se mi kdysi vyborne zilo - z nejakiho tajmeniho duvoda poskytuje docela vhodny podminky pro vyvoj velkeho pocta podobnych osobnosti :), a tak spousta lidi urcite porad posloucha The Smiths a Morrisseye)... Sice taky mam doma vsechna jejich alba a najde se tam nekolik zajimavych pisnicek a dokonce i skvelych textu (kdyz Morrissey trochu nechal sve psycho-onanie, dokazal vyprodukovat par klasiku, neni tomu ani tyden ze jsem si, po dlouhe dobe poslouchal Ask, How Soon Is Now, a jeste par pisnicek), ale nemyslim si ze by mnoho lidi kteri zili v Britanie osumdesatich a dukladne znaji tehdejsi zvuk povazovali prave The Smiths za "nejdulezitejsi" band, krome mozna nejakych rock-kritiku, kteri, samozreme, vzdy oblibi prave nejaky takovy polonudny poloshit a zacnou skladat panegiriky :))).

0 0
možnosti

Haroslaw Wasrman

3. 10. 2007 8:14
Re: Nejdulezitejsi?!

Jeste ze jsem dostatecne buransky a buzerantsky degenerik abych mohl rici ze  mi Smiths i po letech pripadaji jako jedna z nejdulezitejsich britskych kapel 80. let :-)

0 0
možnosti

len-tak

2. 10. 2007 12:06
...

"....The Smiths, asi nejdůležitější britské skupiny 80. let...." - to snáď nemyslíte vážne....a čo sú potom Depeche Mode......:))

0 0
možnosti

Slamák

2. 10. 2007 14:21
Jednoznačně The Smiths!

V jakémsi výzkumu se Britové vyjadřovali k tomu, jaká kapela jim nejvíce chybí a Smiths byli jasnými vítězi. U nás možná "depešáci" vedou, ale v Anglii jsou Smiths stále považováni za nejvlivnější pop skupinu.

0 0
možnosti