Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Nová dvojka na trhu. Služba Amazon Prime Video v Česku přeskočila HBO GO, nabrala více předplatitelů

Jedním z velkých lákadel služby Amazon Prime je seriál Carnival Row. foto: AMAZON PRIME

Podle statistik monitorovací služby JustWatch překonal počet tuzemských předplatitelů služby Amazon Prime počet diváků HBO GO. Z grafů vyplývá, že podíl Amazonu na českém trhu se konstantně zvyšoval, zatímco u konkurenčních služeb kolísal, nebo klesal.
  19:22

Ve třetím čtvrtletí (1. července - 30. září) roku 2021 měla na českém trhu streamovacích služeb největší podíl služba Netflix (43 %), za ní nově Amazon Prime Video (20 %) a na třetím místě HBO GO (19 %). 

V předchozím čtvrtletí byla na druhém místě HBO GO s 21 %. Amazon Prime za ní se svými 16 % citelně zaostával. 

Podíl streamovacích služeb na českém trhu ve třetím kvartálu (1. července - 30. září) letošního roku.

Amazon Prime Video je také jediná služba, která ve třetím čtvrtletí svůj celkový podíl navýšila a to hned o 9 %. Pokud by se ale dalo tvrdit, že služba Prime Video posílala na úkor někoho, pak by tím musela být služba Netflix. Ta totiž za stejné čtyři měsíce zhruba o 9 % spadla. 

Vývoj podílu na českém trhu po měsících od ledna do konce září.

Monitorovací služba JustWatch funguje ve více než padesáti zemích včetně České republiky. Jde také o katalog jednotlivých produktů streamovacích služeb.

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...