- 10. října 2021 5:00
Kulinářské zázraky sladké Francie. Kapitola věnovaná zemi galského kohouta nabídne i slavné šéfkuchaře s michelinskými hvězdami. | foto: Repro LN
Celý článek jen pro členy
Chcete číst prémiové texty bez omezení?
Jídlo a vaření jsou v módě a někdy to je vážně otravné, každá kalupinka, co se chytne vařečky, rozdává rozumy, jídlo se fotí, mudruje se o něm ve všech sdělovacích prostředcích, soutěží se o to, kdo lépe napeče, a použít koupené špagety je něco jako svatokrádež. Jídlo se zkrátka posunulo na špičku lidského zájmu, což je dvojsečné. Na jedné straně netřeba nad tím lamentovat, protože i gastronomie, dělá-li se na špičkové úrovni, právem budí zájem, jiná věc je, že se to jako vždy přehání a dodává se této činnosti význam, který jí nepřináleží.
Připojte se ještě dnes a získejte: