130 let

Diskuze

'České potraviny by měly mít přednost, jsou kvalitnější'

Jak se daří českým farmářům a českým potravinám? Češi jsou z farmářských trhů nadšení, myslí si Jiří Sedláček, předseda Asociace farmářských tržišť ČR. "Potraviny z tržiště však nelze srovnávat s těmi z akcí ze supermarketu. Zásadní rozdíl mezi většinou , zejména tzv. akčních potravin a těch z trhu je, že potraviny z trhu jsou často ručně a poctivějšími postupy i za použití mnohem kvalitnějších surovin vyrobeny," říká v rozhovoru pro server Lidovky.cz.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

20. 3. 2014 18:29
Souhlasím

mám jenom dobrou zkušenost. Ale chvilku to trvá, než si člověk vybere toho správného dodavatele a pak se k němu vrací. Cena odpovídá kvalitě.

0 0
možnosti
ZK

20. 3. 2014 17:03
Přednost by měla mít i čeština

Co je špatného na sedlácích, selkách a selských trzích? Nebo to od farmářů chutná líp?

0 0
možnosti
OH

O. Horák

20. 3. 2014 16:30
hmmm, to vypadá jak neplacená reklama

To už opravdu více věřím cedulkám v marketu než tvrzení, že vše na sedláckém trhu, jééé pardon, sedláci vymřeli, jsou to američtí farmáři.

Takže procházím obchody, hledám certifikovaný česnek na sadbu na zahradě, podobně i brambory apod. I potraviny hledám raději v kamenném obchodě s prohlášením země původu.

Kamenný obchod vždy riskuje více, je tam stále, nesbalí stánek a neobjeví se o kus dále se jménem dcery či syna po průšvihu.

Tržnice jsou zpestření, nebo na absolutně nedostatkové zboží, kupte někde zralý rybíz, angrešt či třeba meruňky za reálné ceny a zralé a z česka ... V Brně na Zelňáku jsme to kupovali i za bolševika a nebylo třeba legračních "farmářských" trhů.

0 0
možnosti
PB

P. Bárta 150

20. 3. 2014 9:36
To je moc

pěkný tvrzení, ale když vidím, v jakém stavu jsou brambory z Vysočiny, oproti těm z Francie, okopaný, poškozený, pěkně děkuju.

0 0
možnosti