Souhlasím, že jsem ve Vídni jedl výborné řízky, které (jak jsem se teprve pozdějí dověděl) se dělají výhradně z telecí kýty. Ale já mám rád i ty naše, vepřové, nejlépe z krkovičky a smažené na sádle v troubě a v kamnech, kde se ještě topí dřevem. A když přílohou jsou nové brambory, pak neznám nic lepšího. Ale také s bramborovou kaší nebo s domácím bramborovým salátem či dokonce s rýží (to měl rád můj moravský děda) jsou výborné. Mám také rád řízky z kuřecích, krůtích nebo králičích stehen.
Jinak se nedivím, že za komunismu se řízky dělaly jen z vepřového. Sehnat totiž tehdy vůbec nějaké telecí maso, tak to byl opravdu výkon. To jste totiž museli mít známého řezníka, a to jen ve větší masně a ve velkém městě. Bohužel, ani dnes to není tak snadné sehnat opravdu dobré telecí. Také ceny jsou vysoké, ale to za minulého režimu také, tedy v porovnání k průměrným platům. Také by mě zajímalo, proč se telata rodí bez ledvin. Ty také nelze shnat. A taková plněná telecí ledvina.... No, jdu si namazat chleba s máslem a s vysočinou.