30. července 2019 15:06 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Do Česka přijede na podzim další michelinský šéfkuchař

Michelinský šéfkuchař Jérôme Jaegle | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Michelinský šéfkuchař Jérôme Jaegle | foto: V Zátiší

Pyl a chlorofyl. To jsou suroviny, které chce v září v Praze představit michelinský šéfkuchař a majitel restaurace L’Alchémille Jérôme Jaegle.

V září zavítá do pražské restaurace V Zátiší alsaský šéfkuchař Jérôme Jaegle. Majitel restaurace L’Alchémille oceněné prestižní michelinskou hvězdou z roku 2018 představí menu plné neotřelých a speciálních surovin. 

Svou kuchyni Jeagle popisuje jako moderní alchymii, spojení kuchařského umu a přírody. I jeho restaurace L’Alchémille (francouzsky řebříček, bylina používaná středověkými mágy) odkazuje na doby, kdy alchymisté pro své recepty využívali dnes už zapomenuté bylinky a jiné přísady. 

Kvalita surovin, často velmi neobvyklých, je pro šéfkuchaře stěžejní, proto vybírá ingredience od lokálních farmářů. Vaření vnímá jako způsob, jak pečovat o mezilidské vztahy díky autentičnosti a sdílení.

Menu šéfkuchaře Jérôme Jaegle

Brambora / chléb / šťavel

Kaviár / okurka / rybíz / estragon

Pstruh / klobáska s česnekem / mrkev / libeček

Hřiby / pěna / lískooříškové máslo

Jehněčí / tuřín / med / pyl / chlorofyl

Švestka / tvaroh / med / máta

apeAlena Pecháčková

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na Lidovky.cz