V září zavítá do pražské restaurace V Zátiší alsaský šéfkuchař Jérôme Jaegle. Majitel restaurace L’Alchémille oceněné prestižní michelinskou hvězdou z roku 2018 představí menu plné neotřelých a speciálních surovin.
Michelin ukázal, že čeští kuchaři se více soustředí na svá ega, než na vaření, míní šéfkuchař |
Svou kuchyni Jeagle popisuje jako moderní alchymii, spojení kuchařského umu a přírody. I jeho restaurace L’Alchémille (francouzsky řebříček, bylina používaná středověkými mágy) odkazuje na doby, kdy alchymisté pro své recepty využívali dnes už zapomenuté bylinky a jiné přísady.
Kvalita surovin, často velmi neobvyklých, je pro šéfkuchaře stěžejní, proto vybírá ingredience od lokálních farmářů. Vaření vnímá jako způsob, jak pečovat o mezilidské vztahy díky autentičnosti a sdílení.
Menu šéfkuchaře Jérôme JaegleBrambora / chléb / šťavel Kaviár / okurka / rybíz / estragon Pstruh / klobáska s česnekem / mrkev / libeček Hřiby / pěna / lískooříškové máslo Jehněčí / tuřín / med / pyl / chlorofyl Švestka / tvaroh / med / máta |