130 let
Ivan Jirous, Egon Bondy nebo Václav Havel v minulosti shlíželi na rej lidí...

Ivan Jirous, Egon Bondy nebo Václav Havel v minulosti shlíželi na rej lidí uvnitř vestibulu na Smíchovském nádraží z oken restaurace, která prošla v posledních týdnech úplnou rekonstrukcí. V květnu se tradiční „nádražka“ dočkala svého znovuotevření. | foto: Taknkovna

Smíchovská ‚nádražka‘ se dočkala rekonstrukce. Ožívá tak duch pražského undergroundu

Jídlo
  •   5:00
Ivan Jirous, Egon Bondy nebo Václav Havel v minulosti shlíželi na rej lidí uvnitř vestibulu na Smíchovském nádraží z oken restaurace, která prošla v posledních týdnech úplnou rekonstrukcí. V květnu se tradiční „nádražka“ dočkala svého znovuotevření.

Interiér restaurace ozdobily historické fotografie Smíchova a odkaz železnice, personál láká hosty na českou kuchyni doplněnou chutí tankových piv z místního pivovaru Staropramen. Nádražní Tankovna Smíchov má být poctou nádražním restauracím, které podle provozovatele Miloslava Mrštíka mají osobitý charakter i historický odkaz.

„Rád bych ukázal, že nádražní hospoda je pojem, který ale neznamená nekvalitní jídlo nebo dokonce špínu v kuchyni. Těm časům odzvonilo. Vaříme z čerstvých surovin, pivo čepují zkušení výčepní. Přesto lze u každého stolu vnímat duch pražského undergroundu, což byl náš cíl,“ vysvětlil provozní ředitel Smíchovská Restaurační Group Milan Mrštík. 

Tomáš Záhorský

Provozu kuchyně se ujal známý šéfkuchař Tomáš Záhorský, kterého Češi znají z dlouholetého účinkování v populárním gastronomickém televizním pořadu Vařečka na TV Prima. „Česká kuchyně ve spojení s duchem nádražních restaurací přináší krásnou práci. Zlatavé vepřové koleno s čerstvým křenem, bůček a voňavá hovězí svíčková, všechny chutě podtržené dobrým pivem z tanku, to je jen špička naší nabídky,“ zve hosty Záhorský.

Autor: Lidovky.cz