30. ledna 2018 6:28 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Jak na nejlepší škvarkovou pomazánku? Zkuste recept šéfkuchaře

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 0Diskuse
Škvarková pomazánka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Škvarková pomazánka | foto: UNIc

Škvarková pomazánka sice není úplně nejzdravějším pokrmem, ale jednou za čas tělu neuškodí, zvlášť v zimě, kdy bychom měli jíst vydatnější jídla. Zkuste recept od šéfkuchaře restaurace „home by UNIC“ Petra Šmrhy.

Škvarková pomazánka

  • 1 kg vepřového sádla ze hřbetu
  • 200 ml mlék
  • pepř
  • sůl
  • 3 ks vejce
  • 3 lžíce hořčice plnotučné
  • 1 kscibule 
  • 1 ks jarní cibulka 

Škvarky
Vepřové sádlo nakrájejte na větší kostky, osolte a vložte do kastrolu se silným dnem. Podlijte vodou, aby se z počátku lépe uvolňovalo sádlo. Škvařte za občasného míchání na mírném ohni.

Po uvolnění sádla přilijte mléko. Škvařte do zlatova. Sádlo přeceďte a škvarky nechte zchladnout.

Škvarková pomazánka
Cibuli nakrájejte a spařte vařící vodou. Semelte cibuli společně se škvarky. Přidejte natvrdo uvařená vejce a hořčici. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte s čerstvým chlebem a sekanou mladou cibulkou.

apeAlena Pecháčková
  • 0Diskuse