Inovace: Papriky na proužky, podusit, přidat rajčata, bylinky a další - vyrobit omáčku, netřeba dlouho vařit - vitamíny. Z mletého masa vyrobit hamburgery, nebo klasické karbanátky, vařenou rýži jako přílohu.
Výhoda? Myslím, že rychlejší postup, kratší čas a na talíř si dáte od všeho dle chuti.
Podle mně se jedná o totéž.
Musím pochválit autorku článku, která napsala velmi správně o vlivech na moravskou kuchyň, ktera je odlišná od té české. Píše o tom např. Brnjamin Kuras v knížce, no už jsem zapomněl název (Evropa na talíři?), Kde píše o tom, že v Brně za socialismu našel hodně zeleniny na talíři o které nemají v Praze ani zdání. Pocházím z okolí Brna a můžu to jen potvrdit. Ze strany otce pocházíme z moravského Slovácka a tam se připravují plněné papriky trochu jinak a na Brněnsku se podávají s rajskou omáčkou a knedlíkem. Plněné papriky se staly u nás velmi oblíbené a my jich doma plníme mletým masem, které odlehčíme trochou strouhanky a dáváme tam česnek a oregáno a postup je jinak stejný jako ve zdejším receptu. Do šťávy nedáváme kyselou smetanu, ale zahušťujeme ji rajským protlakem a kečupem.
Já jsem také původem ze Slovácka. My jsme do náplně, kromě mletého, také dávali rýži, ani nevím, kde ten recept vznikl, ale je to výborné. Dnes rýži nahrazuji bulgurem, je to také výborné. Je to z důvodu diabetické diety.
Haleluja, ve stínu plněných paprik mi hned připadají vraždy a násilné činy z nesnášenlivosti vykonané imigranty takové humánní a společensky přínosné.