Čtvrtek 4. března 2021svátek má Stela 12 °C dešťové přeháňky Předplatné LN
Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Jatka i výroba šunky. Co vlastně jíme? Vaněk má nový gastro pořad

Gastonomický expert Roman Vaněk ve svém království - Pražském kulinářském institutu. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Gastonomický expert Roman Vaněk ve svém království - Pražském kulinářském institutu. | foto: Lidovky.cz

Z čeho a jak se vyrábí šunka? Kde a jak připravují maso, které si koupíte v supermarketu? Zajímají vás odpovědi? Dočkáte se v novém pořadu šéfa Pražského kulinářského institutu Romana Vaňka Jídlo s.r.o., který startuje v půlce dubna.

Od půlky dubna Vaněk diváky seznámí s tím, jak se doopravdy vyrábí například šunka a jak se liší jednotlivé druhy jakosti. "Chceme lidem ukázat, jak se potraviny vyrábí. Od úplného počátku až po formu, kdy se vám dostanou na stůl. Ukazujeme krok za krokem, jak to chodí ve výrobě. Sám cítím, že gastronomie v Česku přechází od monologu k dialogu," řekl Vaněk na tiskové konferenci.

Ministr dobrot v akci

Ministr dobrot v akci

S novým pořadem, jehož první díl mohou diváci vidět už 16. dubna, vychází také komiks. "Strašně rád si hraju. Z každého výstupu mám radost a vždycky se mu gebím. V komiksu vystupuje také Ministr dobrot, zelený sliz, Temná šmakuláda a Éčko," řekl Vaněk.

Ačkoli přiznává, že mnohdy nebylo jednoduché se k výrobcům potravin dostat, stálo to podle něj za námahu. "Pokládám ty lidi za malý hrdiny. Nebylo jednoduché je přesvědčit, ale když jsme vysvětlili koncept pořadu, bylo to snadnější," vysvětluje Vaněk.

Policie vyklízí Hlavní nádraží. Jeho obyvatelé si našli nový „Sherwood“

Bezdomovci na pražském Andělu | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Narkosvět v legendárním parku u pražského hlavního nádraží, kterému všichni přezdívají Sherwood, se proměňuje a...

Umírají mladší lidé a my s tím nemůžeme nic dělat, říká šéf KARIM o covidu

Jan Beneš, přednosta kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium V plzeňské fakultní nemocnici prudce stoupá počet hospitalizovaných s covidem-19. Zatímco v podzimní vlně šlo o...

Tudy ne, přátelé! Příběh dvou turbínových lokomotiv Škoda byl plný řevu a ohně

Turbínová lokomotiva Škoda typ 1 TLo (označení lokomotivní řady ČSD podle... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Lokomotivy se spalovací turbínou se v padesátých letech zdály být docela dobrý nápad. I v plzeňské Škodovce jeden typ...

Staňte se jednou ze 30 testerek a vyzkoušejte novinku HiPP 2 BIO Combiotik®
Staňte se jednou ze 30 testerek a vyzkoušejte novinku HiPP 2 BIO Combiotik®

Už žádné odměřování správného poměru instantního mléka, převařování vody a čekání na její zchladnutí. Tekuté mléko HiPP 2 BIO Combiotik® je...