jsem sem nepsal příspěvek, ale teď musím. Dřív jsem si vždycky dával kafe jenom proto, abych neusnul za volantem, protože všechno chutnalo úplně stejně, jako z automatu. Nyní žiji (dočasně) v Irsku a musím říct, že zdejší kávy jsou oproti českým blivajzům naprosto fantastické. Prostě famózní. Je to opravdu úplně jiný svět!!! Ta plnost! Ta chuť! Ta vůně! To povzbuzení! Zajděte si v Dublinu do prvního mekáče a dejte si místní latté (€ 2.15) a prakticky objevíte úplně nový svět. Nejlepší kavárna je v Aungier St. Sh. Nenacházím slov pro vyjádření kvality. Proč, proboha, když přijedu do Prahy, tak všude vidím hnusné páchnoucí břečky s pachutí?!? Klidně bych si za kvalitu připlatil! Stejně jako nechodím v hadrech od vietnamců, tak nechci kávu podředné kvality! Všude jen samé segafredo apod. Hnus.
S čaji je to stejné. Zkuste někdy vyzkoušet Lyon's sáčkový.
pokud si kafe sami neumelete. Vyrobci vsech tech ruznych mletych kafi do nej pridavaji suseny vajecny bilek, aby se pena tvorila a drzela.
v mlety kave neni zadnej bilek clovece, kam na to chodis, asi mas na mysli kapucino v prasku, ale to zase neni kava, zde byla rec o K A V E, ne o chemikaliich.
S nejakou nizkonakladovkou do Rima nebo Milana na letiste, jinak na prvni benzinku za rakousko-italskou hranici. To jsou mi zahady. Jinak ten "french press" me dostal, takovehle radobychytre a snobske kikyny mam nejradsi. Do cehos to, Boze, dusi vrazil.
Jen pro upresneni, pistovemu kavovaru se rika "cafetiere" ci po cesku kaftiera, ale tohle french press je napresdrzku.
http://www.beo.sk/spolocnost/570-fair-trade-ked-sa-spoji-plytke-snobstvo-s-demenciou" target="_blank" rel="nofollow">http://www.beo.sk/spolocnost/570-fair-trade-ked-sa-spoji-plytke-snobstvo-s-demenciou
mimochodem jsem za tu dobu viděl spoustu rádobi odborníků ,zejména na přípravu tak zvaného presa ,to se vždy bavím ,hlavně když poslouchám jak jsem na to preso chodí celé okolí ,
návod jak poznat před objednávkou správné ESPRESSO je jednoduchý
personál pozdraví a po objednávce espressa se vždy zeptá spíše se ujistí o objednávce/zpraidla přinese to české pikolo co jej nikde jinde neznají a italové na školení se vždy srdečně směji/ stroj i mlýnek v takové kavárně je vždy demonstrativně vidět a taktéž i personál při přípravě ,jste očima ujištěni že je vše v pořádku ,že stroj i mlýnek a vše je v čistém stavu,uder klepače mlýnku Vás ujistí že dostáváte správnou dávku a rovnoměrný zvuk stroje napoví ,že je o něj řádně staráno vše ostatní je jen o druhu kávy ,typu přípravy a Vámi požadovaném množství ,ale zájem personálu a jejich chut připravovat esprsso je v podstatě od začátku to nejdůležitější
Rádobi...? To jsem ještě neviděl. Co kdybys dal ještě první stupeň ZŠ,než budeš psát příspěvky?
nelahodnější káva, je ta která Vám chutná jen kvalitní suroviny a správná příprava je důležitá ,servisuji kávovary již dvacet let tak si dovoluji trochu do problému promluvit
No přesně, něco v tom smyslu jsem chtěl napsat. Nemám rád všechny ty odborníky, gurmány či správněji gurmety, kteří vám říkají, co vám má chutnat. Sami přeci víte, co vám chutná a co ne. Mě třeba chutná káva tak, jak ji připravují ve Španělsku. Trocha silné kávy a dolít množstvím mléka s pěnou. Někdo se nad tím možná ušklíbne a bude mi chtít napsat, že tomu vůbec nerozumím, že správná káva je ... Neobtěžujte se. Já totiž naprosto přesně vím, co mi chutná. A že vám to nechutná? To je dobře. Každý jsme jiný a svět je tak barevnější a zajímavější.
na MZLU, ten vaří fakt dobrý..... hotovej coffee mage
dělají ve Starbucksu! Dostanete ho do pěkného papírového kelímku s víčkem, aby se člověk neopařil nebo si můžete koupit svůj vlastní termo hrníček. A těch příchutí co tam mají! Vždycky si s holkama strašně moc pochutnáme. Takže Starbucks rulez!!!!!!