130 let

Diskuze

Kuchaři dávají přednost máslu, lékaři jsou proti

Zatímco kuchaři nedají dopustit na máslo pro jeho mimořádně jemnou smetanovou příchuť, lékaři zaměření na prevenci nemocí srdce a cév upozorňují, že ze zdravotního hlediska je žádoucí máslo omezovat a volit spíše margaríny. Milovníci másla si podle nich mohou vybrat margarín s máslovou chutí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R. Hofman

2. 8. 2011 18:18
Kdo ho zaplatil?

Už dlouho je známo, že ztužené tuky hydrogenované z olejů poškozují imunitu, zvláště u dětí. Obrovské peníze koncernů to bagatelizují. Líné matky kupují vlastní sestru másla aby mohly vstávat později a mazat svačiny. Máslo by musely vyndat z lednice dřív.

0 0
možnosti

P. Boublíková

2. 8. 2011 18:34
Re: Kdo ho zaplatil?

Imunitu u dětí poškozuje všechno možné. Kdoví, jestli ji nepoškozuje úplně všechno:-)

0 0
možnosti

M. Raabová

2. 8. 2011 10:46
uměle

vyrobené letí. Proč lidi kupují biopotraviny a pak to zaplácnou umělou hmotou v podobě margarínu?

0 0
možnosti

M. Charouz

2. 8. 2011 10:07
Je hloupost

si kvůli zdraví kazit život.

0 0
možnosti

D. Krajíček

2. 8. 2011 8:14
Margaríny???

Margaríny a jejich transnasycené tuky, které tělo nedokáže zpracovat, ani se jich zbavit?

A na druhé straně máslo obsahující malé množství cholesterolu, který je tělu vlastní (vyrábí si ho v játrech), a jehož škodlivost byla vyvrácena novými zdravotními studiemi. Myslím, že volba je víc než jasná...

0 0
možnosti