Pondělí 12. dubna 2021svátek má Julius 10 °C občasný déšť Předplatné LN
Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Láska prochází žaludkem. Kam vzít partnerku na valentýnskou večeři?

Valentýnská večeře (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Valentýnská večeře (ilustrační foto) | foto: Shutterstock

Jak oslavit Valentýna (čtvrtek 14. února) a čím překvapit partnerku? Nad tím si v únoru láme hlavu spousta můžu. Jednoduchá rada zní: láska prochází žaludkem. Tak nepropásněte šanci a vezměte partnerku třeba na speciální valentýnská menu, která si restaurace pro tento den připravily.

Restaurace Mlýnec (Praha)

Pro zamilované páry připravil šéfkuchař Marek Šáda se svým týmem čtyřchodové valentýnské menu plné lahodných surovin a afrodisiak. V úvodu na vás čeká emulze z ústřic s avokádem a jablky, jako hlavní chody jsou připraveny šafránové rizoto a hovězí steak s lanýžovou omáčkou. Romantická večeře následně vyvrcholí čokoládovou explozí. Společný čas totiž uzavře sladká tečka v podobě čokoládové koule s višněmi a horkou čokoládou.

Čokoládová koule s višněmi a horkou čokoládou

Hergetova Cihelna (Praha)

Speciální menu jen pro valentýnský večer si připravili také v Hergertově cihelně.  Zamilované páry si pochutnají na chobotnicovém carpacciu, jako předkrm kuchaři naservírují tuňákový tatarák s avokádovým pyré, hlavní chod valentýnského menu pak nabízí telecí entrecote s omáčkou „Café de Paris“. Jízdu chuťových buněk zakončí pečený ananas s karamelem a kokosovou zmrzlinou. Celé valentýnské menu vychází na 1250 korun na osobu.

Hegertova Cihelna

Mg restaurant (Mladá Boleslav)

Strávit romantický večer ve dvou v doprovodu valentýnského degustačního menu nabízí i mladoboleslavská Mg restauraurace. Šéfkuchař Miroslav Grusy a jeho tým připravili čtyřchodové menu. Gastronomický zážitek začne pošírovanou langustou s fenyklem, pomerančem a espelette paprikou, dále bude pokračovat prvním chodem v podobě pečeného foie gra s rebarborou, malinami a čokoládou. Druhým chodem je grilovaná telecí svíčková s bramborovou kaší, černým lanýžem, divokým květákem a černým kořenem. Večeři zamilovaných dovrší sladký lískooříškový dort s jogurtovou zmrzlinou. Valentýnské menu zde servírují až do 16. února.  

Miroslav Grusz, šéfkuchař mg restaurace

Rychta Brandýs (Brandýs nad Labem)

Romantická večeře v zámecké restauraci s hořícím krbem je ideální místo, kde oslavit svátek zamilovaných. Speciální valentýnské menu zde připravili zvlášť pro ženy i pro muže. Ke sklence prosecca s jahodou si můžete dopřát rolku z anglického roastbeefu plněnou křenovou majonézou či špenátový krém s lososem a bylinkovým chipsem. Pro dámy je jako hlavní chod servírován losos s parmskou šunkou se zapečenými smetanovými brambory a grilovanou cuketou, pro pány rib eye z telecího s opečenými brambory na slanině a červené cibuli. Vrcholem romantického menu je čokoládový dezert pro dva. Společný večer plný kulinářských zážitků vyjde na 550 korun za jednu osobu. 

Večeře pro dva

Lobster family restaurant (Olomouc)

Nemusíte slavit Valentýna, stačí, když máte rádi jídlo. V každém případě vás při společném večeru přivítá welcome drink Prosecco Lobster, degustační menu pak zahájí servírované avokádo a kreveta s šafránovým pyré a humří pěnou. Jako hlavní chod pro dámy zde podávají lososa Mi-cuit, řeřichové pyré a nakládanou šalotku s šampaňskou omáčkou. Pánové ocení grilovaný Ball-tip steak s koňakovou omáčkou, gratinované batáty a medovou zeleninu. Sladké potěšení se dostaví v podobě eclairs s jahodou a čokoládou. Speciální menu zde vychází na 799 korun za jednoho. Zarezervovat si můžete časy od 17 a od 20 hodin. 

Lobster Family Restaurant

La Fonduta (Liberec)

Liberecká restaurace La Fonduta si pro vás na Valentýna připravila menu s několika variacemi. Připít si na oslavu vzájemné lásky můžete aperitivem Sekt Rosé. Amuse Bouche kuchaři připravili v podobě gravlax s mangovým chutney (pochoutka ze syrového lososa) a předkrmy v těchto variacích: belgický hovězí tartar, zauzené kachní prsíčko či telecí terinka s brusinkovou salsou. Párům je v hlavním chodu servírováno grilované kuřecí prsíčko na balátovém pyré se zeleným chřestem nebo grilovaný vyzrálý australský Chuck Roll s jarním salátem a domácími hranolky. Kulinářský zážitek zakončí sladká tečka v podobě Créme brulée s Bailey´a lesním ovocem. Cena pro dvě osoby je 999 korun.

La Fonduta

Signature Restaurant (Brno)

Neznámé pokrmy ze známých surovin v podobě nevšedního překvapení. To bude svátek zamilovaných v Signature restaurant v Brně. Pro páry, které podnik na Valentýna navštíví, nečeká dopředu avizované kompletní menu, nýbrž gurmánské tajemství. Stejně jako loňský rok, kdy nápad zaznamenal úspěch, budou i letos hosté předem znát pouze hlavní suroviny. Těmi jsou humr, treska, droždí, telecí a ananas. Netradiční valentýnské menu přijde na 1390 korun za jednu osobu, s párováním vín je pak cena o 690 korun vyšší. 

Vaříme něco mezi smažákem a lanýžem a bez kytiček. V naší restauraci to sice...

Restaurace La Terrazza (Karlovy Vary)

Prožijte spolu kouzelný večer v romantické karlovarské restauraci La Terrazza, ukryté mezi lesy přímo u jezera. Připravili si pro vás dvě valentýnská menu. Těšit se můžete na čtyři chody s konfitovanou kachnou a silným kuřecím consomé v hlavní roli, dotažené o sladký čokoládový fondant s horkými pomeranči. Tato volba vás vyjde na 990 korun za jednu osobu. Nejvytříbenější jazýčky pak ocení druhé menu, kde si pro váš šéfkuchař připravil foie gras, dýňové gnocchi&prosciutto, candát s champagne pěnou s pořádnou dávkou čokolády. 

Hovězí tatarák

Restaurace Salabka (Praha)

Bohaté menu s několika chody si pro vytříbené jazýčky připravila restaurace Salabka. Z předkrmů je to třeba Tapioka, mousse z kozího sýra a sladkokyselá řepa. Při hlavních chodech vás čeká ústřice a saké granita, sumec, raviola a ganache z máslové dýně s fenyklem nebo jelení hřbet s černým kořenem a jelítkovým pyré. Ze sladkého soudku pak chuťové pohárky uspokojí čokoládový tart, kaštanový krém s kandovaným pomerančem či vlašské ořechy v medu, portské želé, tonka fazole a jogurtová zmrzlina. Chybět nebude ani výběr z nejlepších českých farmářských sýrů. Zkrátka nepřijdou ani vegetariáni, pro které je rovněž připraveno valentýnské menu. Gurmánský koncert zde vychází na 2 250 korun na osobu bez vinného párování. 

Fotografie vydá za tisíc slov. Jak nezaspat dobu, pouze jídlo už dnes nestačí

Campus River (Brno)

Přijďte si užít romantický večer do příjemného prostředí Campus River, kde zamilované potěší i příjemnými cenami. Svátek lásky můžete oslavit předkrmem v podobě pralinky z grilované zeleniny s bazalkovým olejem, karotkovými chipsy a mrkvovým pyré. Variacemi hlavních chodů jsou filet z lososa s citrusovou emulzí, grenaille brambor s chorizem peperonatou a bylinkovou omáčkou nebo hovězí flank steak s houbovým duxelle, konfitovaná cherry rajčátka se šalotkou, bramborovými rösty s tymiánem a omáčkou z portského vína. Společnou večeři završí sladká tečka v podobě citronového dortu s čokoládovou pěnou a malinovým coulis. Cena kompletního menu včetně aperitivu je 430 korun za jednu osobu. 

Sladký dezert
,

Velký test samotestů na covid: Kapesní laboratoř vám dá naději, nikoliv jistotu

ilustrační snímek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Chcete do práce nebo na návštěvu k příbuzným? Budete-li mít štěstí, třeba na vás vyjde vhodný test na covid. Pečlivě...

Vadí mi, když u nás Slováci nemluví česky, říká hlasová poradkyně

ilustrační snímek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Nazývá věci pravými jmény a je jí jedno, jestli se někdo urazí nebo se bude pohoršovat. Je dost zralá a dost zaměstnaná...

Cestu do Egypta nedoporučuji. Covid tu prodělat nechcete, říká velvyslanec

ilustrační snímek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium V turistických letoviscích jsou nemocnice pro pacienty s covidem-19. Je však třeba mít dobré pojištění v případě...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!